Nyhed
13. jan. 2016 | 21:37

George Miller er færdig med Mad Max

Foto | Jasin Boland
Tom Hardy (tv.) er lænket fast til en fandenivoldsk krigsmaskine, der fræser igennem den støvede Namibia-ørken – kulissen for det postapokalyptiske Mad Max-univers.

Den garvede australier siger stop. Mad Max-seriens produktionsforløb er for hårdt for den 70-årige instruktør.

Af Lasse Cordsen

Efter 30 år vendte George Millers i 2015 tilbage til Mad Max-serien og fik et af de mest overbevisende comebacks i filmhistorien med Fury Road.

Alligevel har den australske instruktør besluttet sig for at sige stop. Han kommer ifølge nyhedssiden Pagesix ikke til at instruere den kommende film i serien: The Wasteland.

”Vi ventede atten måneder og hver tur tilbage til USA tog 27 timer. De Mad Max-film tager en evighed. Jeg vil ikke lave flere af dem,” udtaler George Miller, der siden 1979 har instrueret alle fire film i det postapokalyptiske univers.

Foretrækker lowbuget
Fury Road
blev optaget i Namibia i Afrika, hvor ørkenens støvede sletter og ulidelige varme udgør kulissen for filmens hæsblæsende stunts.

Resultatet er blevet rost til skyerne af kritikerne – i Ekko fik den sjældne seks stjerner – og i morgen kan filmen sætte trumf på med Oscar-nomineringer.

Derfor kommer George Millers udmelding som noget af en overraskelse. I fremtiden ønsker han at arbejde med lowbudget-produktioner, og han nævner iphone-filmen Tangerine som et forbillede.

”Jeg ville seriøst gerne lave noget med iPhone. Det er virkelig en interessant øvelse,” siger George Miller til Wall Street Journal.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko