Nyhed
29. juli 2011 | 15:23

Gilliam vil filmatisere Auster

Terry Gilliam arbejder på et filmmanuskript baseret på Paul Austers roman Mr. Vertigo.

Af Thomas Spejlborg Sejersen

”Jeg har fået fat i en bog. Den hedder Mr. Vertigo og er skrevet af Paul Auster. Det betyder ikke nødvendigvis, at det bliver til en film, men jeg arbejder på et manuskript.” 

Sådan lød det forleden fra det altid enigmatiske, tidligere Monty Python-medlem, der som instruktør har stået bag blandt andre Brazil og Twelve Monkeys.

En yderst veloplagt Terry Gilliam besøgte New Horizons Film Festival i Polen i anledning af en retrospektiv kavalkade af hans film. Her løftede han sløret for det mulige fremtidsprojekt.

Gådefulde udtalelser

”Det er virkelig gode sager,” siger han om Paul Austers
magisk-realistiske roman Mr. Vertigo.

Gilliam er dog usikker på projektets fremtid, da en god bog ifølge instruktøren ikke nødvendigvis gør sig godt som film.

”Nu, da vi er i gang med at skrive manuskriptet, begynder jeg at frygte, at jeg måske tog fejl,” griner Gilliam gådefuldt. Projektet er dog stadigvæk i gang.

Tidligere Auster-film
Det er ikke første gang, at en Paul Auster-roman bliver filmatiseret. The Music of Chance fra 1993 med James Spader i hovedrollen bygger ligeledes på et romanforlæg af den populære amerikaner.

Paul Auster har desuden skrevet manuskript til den kritikerroste Smoke fra 1995, der blandt andet indeholder en mindeværdig julefortælling fremført af Harvey Keitel. 

Samme år prøvede Auster selv sine instruktørfærdigheder af i Blue in the Face (sammen med Wayne Wang, der også var instruktør på Smoke) - ligeledes efter eget manuskript. Siden har Paul Auster både skrevet og instrueret Lulu on the Bridge og The Inner Life of Martin Frost.

Ingen af dem opnåede dog nævneværdig succes.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko