Cannes 2013
19. maj 2013 | 08:25

Goslings debut som instruktør kommer til Danmark

Foto | Richard Foreman Jr.
Ryan Gosling som Driver i Nicolas Winding Refns Drive. Nu skal han selv sidde i instruktørstolen.

Ryan Gosling springer ud som instruktør i den syrede How to Catch a Monster, som får dansk biografpremiere.

Af Jacob Ludvigsen

På markedet på Cannes bliver der forhandlet og lavet aftaler som på en anden middelhavsbazar.

Og nu er der godt nyt til det danske publikum, der har forelsket sig i Ryan Gosling via hans tætte forhold – af nogle beskrevet som en bromance – med Nicolas Winding Refn i Drive og Only God Forgives.

Gosling har varslet, at han vil holde lidt igen med skuespillerkarrieren af frygt for at blive et for slidt ansigt. Men han er ikke færdig med film. Til næste år debuterer han som instruktør med How to Catch a Monster, som Scanbox netop har købt til dansk biografdistribution, skriver The Hollywood Reporter.

At dømme efter synopsen bliver filmen ikke nogen forsigtig debut. Den blander fantasy, film noir, horror og thriller-elementer i et moderne eventyr om en mor til to, der bliver trukket ned i en mørk underverden, mens hendes attenårige søn opdager en hemmelig vej, der fører til en by under havets overflade.

På rollelisten er stjerner som Christina Hendricks (Mad Men), Saoirse Ronan (Soning), Ben Mendelsohn (Killing Them Softly) og Eva Mendes.

Optagelserne går snart i gang i Detroit, og produktionen har holdt åben casting. Man har søgt efter to-tre unge drenge, gerne tvillinger eller trillinger, og det har lagt ekstra til mystikken omkring projektet.

Gosling har selv skrevet manuskriptet og er i det hele taget lidt af et multitalent. Ud over filmkarrieren er han også forsanger i det ligeledes horror-inspirerede band Dead Man’s Bones.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko