Nyhed
07. mar. 2014 | 15:37

Gravity-instruktør laver tv-serie

Foto | NBC
Alfonso Cuarón debuterer som tv-instruktør med Believe, hvor seriens to hovedpersoner, pigen Bo (Johnny Sequoyah) og fangen Tate (Jake McLaughlin), flygter for livet.

På mandag i USA starter serien Believe, der er et overnaturligt drama af Oscar-vinderen Alfonso Cuarón.

Af Daniel Pilgaard

Forleden vandt Alfonso Cuarón en Oscar for instruktionen af Gravity, der når nye og svimlende håndværksmæssige højder.

Siden denne tour de force har mexicaneren droslet ned for de visuelle ambitioner og i stedet kastet sig over tv-formatet. 

Mandag aften er der amerikansk premiere på serien Believe, som den 52-årige instruktør er ophavsmand til. Og selv har instrueret det første afsnit af.

Appellerende og flot filmet
Believe
er et overnaturligt drama om en lille pige Bo (Johnny Sequoyah), der momentvis kan se ind i fremtiden og gribe ind i sine omgivelser ved tankens kraft. 

De særlige evner gør hende til et jaget bytte, og sammen med den undvegne og uskyldige straffefange Tate (Jake McLaughlin) må hun flygte. Twin Peaks’ Kyle MacLachlan spiller skurken, der er i hælene på dem.

Mere er der ikke sluppet ud, men filmsiden Indiewire.com har set første afsnit, som de kalder ”succesfuldt og appellerende, men uden at opfinde den dybe tallerken”.

Indiewire hæfter sig specielt ved, at Believe æstetisk er flot filmet og drager paralleller til Alfonso Cuaróns sci-fi Children of Men, hvor det er Clive Owen, som løber for livet. 

Den er uvist, hvornår serien bliver vist på dansk tv.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko