Nyhed
18. feb. 2011 | 10:01

Greenaway laver romantisk komedie

Den engelske filminstruktør skal instruere 4 Storms and 2 Babies om et menage à trois med uforudsete konsekvenser.
Af Jesper Bo Petersen

Han er kendt for filmværker, hvor fornem kultur og vulgær natur bliver ét — som i den barokke, gourmet-kannibalistiske Kokken, tyven, hans kone og hendes elsker.

Og hans seneste store projekt, The Tulse Luper Suitcases, var et multimedialt værk, der systematisk kortlagde Vestens moderne historie via indholdet af en professionel fange og listeskrivers 92 kufferter.

Engelske Peter Greenaway laver kunstfilm med stort K.

Men nu skal den hollandsk bosiddende instruktør ifølge branchebladet Variety skrive og instruere noget så mainstream som en romantisk komedie.

Menage à trois

Der bliver dog næppe tale om en konventionel feelgood rom-com a la Notting Hill eller Fire bryllupper og en begravelse. 4 Storms and 2 Babies skal handle om en kvinde, der bliver gravid efter et menage à trois med to mænd.

”Præmissen er stærk og enkel: Tre personer med forskellige behov og overbevisninger hjælper hinanden på en selvopdagelses-rejse,” forklarer producer Mike Downey fra det engelske selskab Film & Music Entertainment, der skal producere filmen i samarbejde med Greenaways faste selskab, hollandske Kasander Film.

Morderisk talleg

4 Storms and 2 Babies
vil i følge Kasander Film komme til at minde om Peter Greenaways sorthumoristiske Drowning by Numbers fra 1988.

Drowning by Numbers
er en folkeeventyrlig, morderisk talleg, hvor tre generationer af kvinder, alle ved navn Cissie Colpitts, tager livet af hver sin elsker.

Så helt rosenrødt bliver Greenaways nye film nok ikke.

Filmen, der endnu ikke har fået tilknyttet skuespillere, skal optages i Amsterdam. Men først efter Greenaway har færdiggjort portrætfilmen Goltzius and the Pelican Company om den hollandske, erotiske trykker og maler Hendrik Goltzius.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko