Nyhed
05. nov. 2010 | 12:39

Guide til Cph:Dox

Ekko giver et bud på, hvordan man bedst navigerer i overfloden af film, koncerter og events.
Af Andreas Straarup

Indtil 14. november fylder Cph:Dox de københavnske biografer med nogle af verdens bedste dokumentarfilm.

Det i sig selv burde være nok til at få den almindelige biografgænger løbende ud i byen, men derudover er der også talrige andre grunde, som bør nævnes.

Koncerter, foredrag og fester vil kunne opleves, og Filmmagasinet Ekko agter at give en fyldig dækning af Cph:Dox med både anmeldelser, reportager og interviews.

Her præsenteres nogle af de film og begivenheder, som vi ser mest frem til:

The Good Life

Danske Eva Mulvad er udtaget til hovedkonkurrencen Dox:Award med The Good Life. I filmen skildrer hun kompromisløst forholdet mellem en mor og en datter, der har formøblet en familieformue, og nu må klare sig på samfundets bund i Portugal.

Inside Job

Charles Fergusons grundigt researchede film, der vakte opsigt på årets Cannes-festival, giver et chokerende og nærmest thriller-agtigt indblik i årsagerne til finanskrisen.

Animal Collective på Statens Museum for Kunst

Amerikanske Animal Collective er et af tidens mest originale rockbands. Og deres genresprængende univers får en visuel side, når bandet sammen med videokunstneren Danny Perez sætter installationen Globby Bodies op på Statens Museum for Kunst.

Curated by Harmony Korine

Sidste år vandt Harmony Korine hovedprisen på Cph:Dox med Trash Humpers om sære folk i sydstaterne. I år har han sammensat et helt filmprogram, der viser Amerika fra sin mest surrealistiske side. Filmene vises med videointroduktioner af Korine.

YouTube battle

Der er lagt op til fest, når Vega viser vanvittige klip, som danskere i alle aldre har fundet på YouTube. Instruktøren Michael Noer er vært, og inden vinderen af konkurrencen kåres, vil der også være kropskunstnere og cirkusfreaks, der optræder.

Vincent Moon: Secret Shorts

Franske Vincent Moon kom, så og sejrede på sidste års Cph:Dox i kategorien Sound & Vision. Hans unikke blanding af musikvideo og dokumentar kan man i år komme til at se på et hemmeligt sted, hvis man sender en mail til vincentmoon@gmail.com.

Tabloid

Med Tabloid fortæller verdens måske bedste dokumentarinstruktør, Errol Morris, historien om en forstadspige, der i starten af 1970’erne forsøgte at få sin kæreste tilbage fra en kult af mormoner og samtidig kom på alverdens avisforsider.

Tele:Visions

I serien Tele:Visions sætter festivalen fokus på nytænkende fjernsyn. Mads Brügger, Mikael Bertelsen, Palle Strøm og Mogens Vemmer præsenterer klip fra deres yndlings-tv-programmer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko