Nyhed
22. jan. 2024 | 11:56 - Opdateret 22. jan. 2024 | 12:20

Gustav Möller og Sidse Babett til Berlinalen

Foto | Nikolaj Møller

I Vogter vælger fængselsbetjenten Eva (Sidse Babett Knudsen) at blive flyttet til den afdeling, hvor hendes søns morder (Sebastian Bull) afsoner sin straf.

For første gang i otte år er en dansksproget film bliver udtaget til hovedkonkurrencen på Berlinalen, som er en af verdens førende festivaler.

Af Frederik Hoff og Claus Christensen

Det har taget Gustav Möller seks år at følge op på sin overrumplende lavbudget-thriller Den skyldige. Men det har åbenbart været ventetiden værd.

Den svensk-danske instruktør har nemlig fået sin opfølger, Vogter, udtaget til en af verdens førende festivaler, Berlinalen. Filmen er oven i købet udtaget til hovedkonkurrencen, og sidst det skete for en dansksproget film, var Thomas Vinterbergs Kollektivet.

Sidse Babett Knudsen har hovedrollen som den idealistiske fængselsbetjent Eva, der bliver sat i en svær situation, da hendes søns morder anbringes i det fængsel, hvor hun arbejder.

Eva sørger for at blive flyttet til afdelingen, hvor den unge mand afsoner sin straf. Hun fortæller ikke sin hemmelighed til fængslets personale, og ifølge pressematerialet ”starter et nervepirrende drama, hvor Evas retsfølelse sætter både hendes moral og fremtid på spil”.

Morderen spilles af Sebastian Bull, som vi tegnede et portræt af i Ekko #94, og som er kendt fra Ekko Shortlist.

Andre medvirkende er Dar Salim, Marina Bouras og Jacob Lohmann.

Få midler, stor effekt
Ligesom Den skyldige har Gustav Möller skrevet historien til Vogter sammen med Emil Nygaard Albertsen. Ekko Shortlist-vinderen Jasper Spanning står bag kameraet, mens Lina Flint har produceret.

Gustav Möller blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 2015. Spillefilmdebuten Den skyldige vandt publikumsprisen på Sundance-festivalen og blev genindspillet i USA med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

Instruktøren beviste med debuten, hvor intenst et drama han kan opbygge med meget få virkemidler og et meget lille budget. Med Vogter får publikum for første gang lov at se, hvad instruktøren kan bedrive med flere midler og et stjernespækket cast.

Berlinalen finder sted fra den 15. til 25. februar, hvor Ekko som vanligt har en kritiker til stede. Det danske publikum må dog vente helt til den 12. september på at se den i biografen.

Trailer: Den skyldige

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko