Nyhed
04. juni 2004 | 15:15

Harry Potter og fangen fra Azkaban

Den nye Harry Potter-film er den mørkeste og hidtil bedste film i serien, mener flere amerikanske og engelske anmeldere.
Af Marta Karolina Sztwiertnia
"Det er den første Harry Potter-film, der faktisk ligner og opleves som en rigtig film frem for en scene-oplæsning beklædt med special effects," skriver A.O. Scott i New York Times.

"Den bedste Harry Potter-film til dato," vurderer Peter Gritten i Daily Telegraph og fremhæver den nye instruktør på serien, mexikanske Alfonso Cuarón (... Og din mor): "Budskabet er klart - vælg nye instruktører, som kan tilsætte Rowlings historier liv, saft og kraft."

Fra barndom til voksen
Harry Potter spilles igen af Daniel Radcliff, der også i det virkelige liv nærmer sig teenage-årene. Som i de forrige to film kæmper Radcliffe mod mørkets magter med sin tryllestav, og denne gang er han oppe imod selveste Gary Oldman, der har rollen som den undslupne fange Sirius Black.

"En åbenbaring af special effects, som ubemærket klæber sig til den vedkommende historie om at gå fra barndom til ungdom," skriver L. A. Weekly, og flere filmkritikere roser instruktøren Alfonso Cuaróns brug af special effects og sans for dramaturgi og plot-struktur. Alfonso Cuarón mestrer at fortælle historien om magikeren Harry Potter, der er ved at forlade barndommen.

Den garvede anmelder Roger Ebert er også begejstret, men afrunder sin anmeldelse i Chicago Sun-Times med et alfaderligt råd: "Udfordringen for de kommende film bliver at beskytte Harry Potters skrøbelige uskyld og ikke synke ned i en konventionel teeanage-thriller-verden."

Harry Potter og fangen fra Azkaban har Danmarkspremiere den 11. juni.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko