Nyhed
03. aug. 2017 | 12:51

HBO-hack når nye højder

Foto | HBO
Arya Stark satte kniven for struben på Walder Frey i HBO-serien Game of Thrones. I virkelighedens verden bliver tv-kanalen nu truet af hackere.

FBI samarbejder med HBO i forsøget på at stoppe, hvad der kan blive et af de største hackerangreb i film- og tv-industrien.

Af Patricia Smollerup

Ved ugens begyndelse kunne flere nyhedsmedier åbne en mail med informationen om, at HBO var blevet hacket.

Den påstand bekræftede administrerende direktør Richard Plepler senere med udtalelsen om, at unik information var blevet stjålet, inklusive nogle af HBO’s programmer.

Entertainment Weekly skriver, at hackerne angiveligt skulle have fået fingrene i 1.5 terabytes data fra selskabet.

Sammenlignet med det omdiskuterede hackerangreb på Sony tilbage i 2014, hvor hackerne endte med at frigive 200 gigabytes, er der altså i HBO’s tilfælde tale om hele syv gange så meget data.

Hvis denne information lækkes, vil der derfor være tale om det største hack i industrien.

Små pilfingre
Medier som Entertainment Weekly og Variety skriver også, at lækket allerede indbefatter afsnit af serierne Ballers, Room 104 og Insecure samt afsnit fra Bill Haders kommende komedieserie Barry, der ventes at få premiere i 2018.

Også manuskriptet til det næste afsnit af seriegiganten Game of Thrones er blevet hacket.

Hackerne går netop under navnet little.finger66, som er kælenavnet på en af figurerne fra serien. Og hackerne hævder, at meget mere er på vej.

Ifølge Variety besidder de flere tusinde af selskabets interne dokumenter samt personlig information fra en uidentificeret leder hos HBO. Der forlyder umiddelbart intet om, hvilket motiv der ligger bag ugerningen.

Opklaringsarbejdet sker ifølge The Hollywood Reporters kilder i samarbejdet mellem HBO, FBI og it-sikkerhedsselskabet Mandiant. Begge hjalp Sony i forbindelse med deres hacking i 2014.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko