Nyhed
16. jan. 2019 | 11:33

Ghostbusters-fortsættelse afsløret

Foto | Michael Ginsburg
I den oprindelige Ghostbusters fra 1984 spiller Dan Aykroyd, Bill Murray og Harold Ramis de tre hovedroller som spøgelsesjægere. Det vides ikke, hvem der har hovedrollerne i den kommende film, men Ramis døde i 2014.

Jason Reitman har i hemmelighed arbejdet på en fortsættelse af sin far Ivan Reitmans elskede spøgelsesjæger-univers.

Af Nicki Bruun

Der var hård kritik, da Ghostbusters i 2016 blev lavet med de fire kvindelige skuespillere Kate McKinnon, Kristen Wiig, Melissa McCarthy og Leslie Jones i hovedrollerne.

Anmelderne var lunkne over for filmen, mens brugere på sociale medier var gevaldigt ude med riven i en reaktion, der af instruktør Paul Feig blev kaldt ”rendyrket sexisme”.

Nu skriver branchemagasinet Variety, at filmselskabet Sony arbejder på en indtil nu hemmeligholdt film, der skal ligge i forlængelse af de oprindelige Ghostbusters-film fra 1980’erne.

De blev instrueret af Ivan Reitman, og til at forløse den kommende film har Sony udset sig instruktørens søn, Jason Reitman, der er kendt som manden bag Juno og Up in the Air.

Ifølge Varietys kilder har han skrevet et manuskript og planlægger at optage filmen til sommer. Planen skulle være at udgive filmen til sommer næste år, men ellers er der ikke mange oplysninger om projektet, som instruktøren angiveligt er i gang med at caste teenagere til.

Hemmelig arbejdstitel
Ghostbusters
fra 1984 med Bill Murray, Dan Aykroyd og Harold Ramis i hovedrollerne blev i sin tid nomineret til to Oscars for visuelle effekter og den berømte titelsang.

Fem år senere kom en fortsættelse, som dog ikke fik lige så mange anmelderroser.

Nu giver filmenes instruktør Ivan Reitman så faklen videre til sin søn, men det var øjensynligt ikke meningen, at offentligheden skulle finde ud af det. I hvert fald har den kommende film ifølge Variety gået under arbejdstitlen Rust City, så nyheden om en fortsættelse af det elskede spøgelsesjæger-univers ikke ville komme ud.

Ghostbusters fra 2016 skuffede også noget ved billetlugerne. Den indbragte halvanden milliard kroner på verdensplan, hvilket er mindre end originalen, selv om produktionsbudgettet på den var fem gange mindre.

Trailer: Ghostbusters (1984)

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko