Ekko Shortlist Awards 2023
01. sep. 2023 | 14:06

Er du landets største filmtalent?

Foto | Nikolai Linares

Hannah Elbkes Vilde Sind om et kompliceret mor/søn-forhold vandt fem priser ved Ekko Shortlist Awards i 2022, heriblandt Shortlist Prisen, som er aftenens hovedpris. 

Du kan stadig nå at indsende din kortfilm til Ekkos onlinehitliste og få chancen for at blive hædret ved årets store filmfest: Ekko Shortlist Awards 2023.

Af Frederik Hoff

Fredag den 17. november i Bremen Teater i København løber Ekko Shortlist Awards af stablen for tiende gang.

Forberedelserne til årets fest for den danske filmundergrund er allerede godt i gang. Men for at være sikre på, at landets bedste kortfilm løber med priserne, har vi brug for også at få din film med i opløbet!

Så hvis du har lavet en stærk kortfilm, er det nu, at du skal indsende den til Ekko Shortlist.

Jo før, du sender filmen, jo bedre er chancen for, at den kan nå at komme på Ekko Shortlist og dermed deltage i festen.

En jury bestående af Danmarks førende filmfolk vil nominere fem kandidater til hver af de elleve kategorier.

Der dystes om bedste fiktion, dokumentar og animation, men også om bedste mandlig og kvindelig skuespiller, bedste manuskript, klipning, fotografering, scenografi, lyddesign og originale musik.

Når de nominerede offentliggøres i slutningen af oktober, har du mulighed for at stemme på dine favoritter og dermed være med til at vælge vinderne.

De to sidste priser, Publikum Prisen og Shortlist Prisen, findes blandt de tyve film, som i det forgangne år har de bedste placeringer på top 10 af Ekko Shortlist.

Og vinderen af Shortlist Prisen går ikke kun fra festen med en statuette og æren, men også med 25.000 kroner.

Godt selskab
Er du så heldig at vinde en af tretten priser, kommer du i yderst godt selskab.

Siden den første prisfest i 2014 har stortalenter som Jonas Risvig, Marijana Jankovic, Thomas Daneskov, Milad Avaz, Jesper Dalgaard, Zinnini Elkington, Andrias Høgenni, Sylvia Le Fanu, Kristian Håskjold, Marianne Lentz og Tone Ottilie alle modtaget en pris.

Af skuespillere har folk som Elliott Crosset Hove, Sarah Boberg, Rudi Køhnke, Sarah-Sofie Boussnina, Jonathan Harboe, Thomas W. Gabrielsson, Mathilde Arcel og Besir Zeciri vundet.

Sidste år dominerede Hannah Elbkes familiedrama Vilde sind, der vandt Shortlist Prisen samt priser for scenografi, klipning, fotografering og mandlige skuespiller.

Hold øje med vores hjemmeside i de kommende måneder. Her vil vi afsløre, hvem der bliver værter ved prisuddelingen, hvem der kommer til at udgøre jury og selvfølgelig hvem de nominerede bliver.

Måske bliver det dig, så skynd dig at indsende din kortfilm!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddelingen har eksisteret siden 2014.

Finder i år sted den 17. november i Bremen Teater.

Alle film, der er kommet på Ekko Shortlist det forgangne år, kan blive nomineret.

Indsend din film!

© Filmmagasinet Ekko