Ekko Shortlist Awards 2022
30. nov. 2022 | 14:30

De bedste pletskud fra årets prisfest

Foto | Nikolai Linares
Der var højt humør og festlig stemning, da Ekko Shortlist Awards 2022 løb af stablen i Bremen Teater.

Ekkos fotograf har foreviget højdepunkterne fra Ekko Shortlist Awards, som bød på berømte prisuddelere, glade vindere og herlige overraskelser.

Af Nicki Bruun

Ekko Shortlist Awards 2022 var en prisfest fuld af mindeværdige stunder.

Der blev holdt stærke takketaler, leveret rørende afsløringer og festet godt igennem, da awardshowet løb af stablen i Bremen Teater den 19. november.

Vores fotograf Nikolai Linares var på pletten hele aftenen og fangede showets bedste øjeblikke med sit kamera.

Vi har samlet nogle af de bedste billeder, som kan ses herunder. På den måde kan du opleve eller genopleve den forrygende aften, der stod i filmtalenternes tegn. 

 

Ekko Shortlist Awards løb i år af stablen for niende gang. Lige siden 2015 er det foregået i Bremen Teater, der dannede en smuk ramme for årets festligheder.

 

Nerver og koncentration – værterne Thomas Ernst og Camilla Bendix gør sig ude i sminken klar til et brag af et show.

 

Den første pris gik til holdet bag animationsfilmen Cowboy Kevin. I instruktør Anna Lund Konnerups fravær kom flere fra filmholdet på scenen og tog overvældet imod statuetten på hendes vegne.

 

Skuespillerne Thomas Ernst og Camilla Bendix gav sig 100 procent for at underholde publikum i salen. Her overrumpler Camilla sin medvært med et solidt smækkys.

 

Emma Sehested Høeg er de seneste år blevet en megastjerne som både skuespiller, komiker og musiker. Hun havde nedskrevet en seriøs tale til ære for filmmusikken, men leverede den med sin charme og sit nærvær til stor jubel.

 

For at lære vinderne at kende blev de interviewet i en sofa. Her er det komponist Tobias Kropp, fotograf Kristian Arbs og art director på Cowboy Kevin, Jesper Hansen, der er samlet.

 

Influenceren Morten Münster uddelte prisen for bedste manuskript. Med hundredetusindevis af følgere på de sociale medier har han selv sans for at skabe fængende fortællinger.

 

Som mange andre brugte Laura Andrea Friis-Rasmussen sin mobiltelefon til at holde en fyldestgørende takketale, da hun vandt prisen for bedste klipning for den sprælske Vilde sind.

 

”Det kunne da være sjovt at være nomineret, men det her er også dejligt,” sagde den populære komiker og skuespiller Nina Rask. Hun havde publikum i sin hule hånd, da hun indtog salen for at uddele prisen for bedste dokumentar.

 

Dokumentarprisen blev vundet af unge Olivia Droob og Lasse Rønne for Før hun blev min mor. De var begge mildt sagt overraskede, og undervejs i vindertalen får Olivia efterlyst sin tabte telefon.

 

Der var ikke et øje tørt, da Rudi Køhnke i et flot jakkesæt sang Mr. Bojangles til ære for sin afdøde far. Faren plejede at sige, at spildt talent er værre end døden.

 

Et af aftenens højdepunkter var uddelingen af Diversitet Prisen, som sidste års nominerede Ellie Jokar overrakte. Hun skabte enorm jubel, da hun sendte tanker til befolkningen i sit fødeland Iran, hvor mennesker kæmper for frihed.

 

Aftenens mest rørende øjeblik, da hele salen rejste sig og gav en lang applaus til det iranske folk.

 

Diversitet Prisen blev vundet af børneuniverset DR Minisjang. Chefen for kanalen, Morten Skov Hansen, blev klappet ned ad trappen mod scenen.

 

Den fyldte sal set fra værternes synsvinkel. Unge og ældre, branchefolk og filmfans, fejrede landets største filmtalenter og de bedste kortfilm, som i det forgangne år er kommet på onlinehitlisten Ekko Shortlist.

 

Tonemesteren Kevin Bavnhøj skabte både latter og eftertænksomhed, da han efter sejren for bedste lyddesign med Det ottende sakramente snakkede om at nedbryde tabuer om skyld og skam.

 

Tv-personligheden Anna Lin er bedst kendt for sin værtsrolle i DR-programmet Kender du typen?, hvor man skal gætte en kendis ud fra deres hjem. Hun overrakte naturligvis prisen for bedste scenografi.

 

Instruktør Christoffer Boe var imponeret over det stærke felt i kategorien for bedste kvindelige skuespiller. Han afslørede, at det var Trine Dyrholm, der overbeviste ham om, at han efter tyve år med film om besatte mænd skulle lave film om kvinder.

 

Det unge stortalent Andrea Heick Gadeberg, der vandt en Robert for Retfærdighedens ryttere, var selv vildt spændt på at finde ud af, hvem der løb med prisen for bedste mandlige skuespiller, som hun overrakte.

 

Klædt i henholdsvis blåt og gult var Elias Budde Christensen og Mathilde Arcel to meget markante vindere i skuespilkategorierne for henholdsvis Vilde sind og Hvis du vidste. Hold øje med dem i fremtiden!

 

Der var stor hengivenhed, da Thomas Ernst præsenterede instruktør Nils Malmros, som gav skuespilleren hans gennembrud i Kærestesorger. Malmros holdt en veloplagt tale, inden han uddelte prisen for bedste fiktion.

 

Fiktionsprisen gik til Nicolai G.H. Johansen, der med Hvis du vidste – om en angstramt kvinde – har lavet en af de bedste kortfilm i nyere tid.

 

Rasmus Heide har formået den svære kunst at lave film, der trækker et stort publikum i biografen. Han var mødt op for at uddele Publikum Prisen – bestemt af brugernes stemmer – som ifølge instruktøren er den største pris af alle.

 

Det var stor begejstring, da Vågn op med Danmark blev udråbt som vinder af Publikum Prisen. Filmen handler om en dansk-afrikansk komiker, som får succes, da han begynder at gøre grin med sit etniske ophav.

 

”Diversitet betyder noget, se hvor smukt det her er!” sagde instruktør Joseph Valentino Palau og pegede på sit mangfoldige filmhold, der var mødt talstærkt op til Ekko Shortlist Awards.

 

Animationsinstruktøren Sabine Ravn og skuespilleren Afshin Firouzi var som medlemmer af juryen mødt op for at uddele Shortlist Prisen. De havde god kemi og vakte latter med en underholdende optræden.

 

En stor aften for holdet bag Vilde sind blev cementeret, da instruktør Hannah Elbke stolt tog imod Shortlist Prisen. Det var den femte pris til filmen om et sårbart forhold mellem mor og teenagesøn.

 

Med glitter og konfetti markerede den sidste pris afslutningen på showet, men festen fortsatte resten af natten i Bremen Teater.

 

Alle vinderne blev samlet til et fællesfoto på scenen. Det er helt sikkert nogle af dem, der vil tegne den danske filmbranche fremover.

 

Den evige provokatør Peter Aalbæk Jensen havde valgt at iføre sig en DF-kasket, da den garvede producer vanen tro serverede natmad fra sin pølsevogn.

 

Der var god stemning på dansegulvet, hvor alle på kryds og tværs fandt sammen om at fortsætte festen.

 

Ekko Shortlist Awards er også en unik mulighed for at møde og mingle med de mange dygtige mennesker, som befinder sig i den danske filmbranche.

 

Væggene var beklædt med farverige Ekko-magasiner, som skabte en stemning af entusiastisk filminteresse, mens der blev talt ved de små borde.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Ekko Shortlist Awards hylder danske talenter og kortfilm.

Niende udgave blev afholdt 19. november i Bremen Teater.

Se de nominerede og vinderne her.

Juryen bestod af en række af landets bedste filmfolk.

Award-showet blev støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FAF, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet, Dansk Skuespillerforbund, Zentropa, Nordisk Film, Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, ANIS, Politiken-Fonden, Jytte Groes og Royal Økologisk.

© Filmmagasinet Ekko