Nyhed
13. sep. 2011 | 13:43

Instruktør afsøger kvindens seksualitet

Den danske instruktør Lea Glob løb med hovedpræmien på dette års nordiske filmskoletræf, og med de 250.000 norske præmiekroner vil hun lave en film om kvindens seksualitet.
Af Mads Suldrup

Når filmskoleelever udklækkes, er det langt fra alle, der med det samme indtager instruktørstolen eller redigeringslokalet, for pengene er ikke store i den danske filmbranche.

Men til det årlige nordiske filmskoletræf kan unge talenter få et økonomisk spark bagi, der kan sætte gang i karrieren. Her kan man fremlægge sine filmideer, og det mest lovende projekt løber med 250.000 norske kroner i udviklingsstøtte. Træffet er finansieret af Nordisk Film og TV Fond.

Vinderen i år blev danske Lea Glob.

”Støtten betyder, at jeg nu kan gå i gang med at arbejde som instruktør, og det er jo helt fantastisk,” siger 29-årige Lea Glob til Ekko.

Seksuelle vendepunkter
Hun dimitterede fra dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole i år med den roste afgangsfilm Mødet med min far Kasper Højhat. I filmen rekonstruerer hun mindet om sin far, som forsvandt og endte med at hænge sig selv i fængslet.

Det projekt, Lea Glob har fået bevilliget støtte til, bærer arbejdstitlen Human Female Sexuality. Dokumentarfilmen vil granske den kvindelige seksualitet.

”Det er et projekt om kvindelig seksualitet set fra kvinders synspunkt. Man kan selvfølgelig ikke beskrive, hvad kvindelig seksualitet er, men det kan være utrolig interessant at prøve,” siger Glob.

”Filmen skal beskrive de seksuelle vendepunkter i kvinders liv. Vi vil lave auditions med massevis af kvinder og så udvælge nogle stykker, som hver laver et slags kapitel til filmen.”

Personligt projekt
Filmen vil blive medinstrueret af Mette Carla Toft Albrechtsen, der også er tidligere elev fra Filmskolen. Lea Glob fortæller, at emnet altid har interesseret og fascineret dem begge.

”Jeg har haft svært ved at forlige mig med at være et seksuelt væsen, og jeg har tit følt mig enorm forkert og tænkt: ’Hvordan fanden kan andre finde ud af det?!’ Det er i høj grad et personligt projekt for mig,” fortæller Lea Glob.

Human Female Sexuality er i den tidlige udviklingsfase, men Lea Glob håber, at den 60 minutter lange dokumentar kan være færdig indenfor et års tid.

Andenpladsen ved årets filmskoletræf, og de 50.000 norske kroner, der følger med, gik også til en elev fra Den Danske Filmskole. Milad Alami fik støtte til spillefilmen Evakueringen af Åbyn om en ung pige, der bliver en del af sin bedstefars kriminelle verden.

I alt tolv elever fra Norden dystede om de mange præmiepenge.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko