Nyhed
20. juni 2013 | 11:06

James Gandolfini er død

Foto | HBO
Det var planen at Gandolfini skulle vende tilbage til HBO med mini-serien Criminal Justice. HBO udtaler, at det er for tidligt at sige, om de vil fortsætte projektet.

Skuespilleren James Gandolfini, der er elsket i hele verden som den livstrætte gangsterboss fra tv-serien The Sopranos, døde på en ferie i Italien.

Af Samina Jakobsen

James Gandolfini er død af et hjertestop på en ferie i Rom. Lørdag skulle han have deltaget i Taormina Film Fest på Sicilien.

Gandolfini blev verdensberømt for sit portræt af New Jerseys gangsterboss Tony Soprano i HBO’s The Sopranos. Serien betragtes af mange for at være mesterværket, der igangsatte den nye guldalder i amerikansk tv-dramatik. Tv-serien kørte i seks sæsoner og indbragte Gandolfini tre Emmy-priser.

”Vi er alle i chok og føler en umådelig sorg over tabet af et elsket familiemedlem,” skriver HBO i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Han var en særlig mand, et stort talent, men endnu vigtigere en blid og kærlig person, der behandlede alle, uanset deres titel eller position, med respekt. Han rørte så mange af os i løbet af årene med sin humor, sin varme og ydmyghed.”

Skuespillerens repertoire tæller over 50 spillefilm, blandt andet mindeværdige roller i True Romance, Get Shorty og Coffee and Cigarettes. På det seneste har man kunnet se den karismatiske skuespiller i film som Zero Dark Thirty og Killing Them Softly.

Animal Rescue, der blev optaget i foråret, bliver James Gandolfinis sidste præstation på det store lærred. I filmen spiller Gandolfini over for Tom Hardy og Noomi Rapace. Animal Rescue får premiere i løbet af 2014.

James Gandolfini blev 51 år. Han efterlader sig en kone og to børn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko