Nyhed
16. mar. 2015 | 21:30

The Jinx slutter med stor afsløring

Foto | HBO
Robert Durst har ironisk nok selv bestilt den dokumentarserie, der kan fælde ham som tredobbelt morder. Seriens titel ”The Jinx” (ulykkesfuglen) virker velvalgt.

Opklaringsserien gemte den største bombe til de allersidste sekunder med en indrømmelse, der bliver central i nye anklager.

Af Nicki Bruun

Advarsel: Denne artikel afslører handlingen i sidste afsnit af The Jinx.

Sidste afsnit af The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst løb over de amerikanske tv-skærme i går aftes og er i dag blevet tilgængelig på HBO Nordic.

Serien fortæller historien om milliardærarvingen Robert Durst, der har været anklaget for ikke mindre end tre mord – på sin kone, ven og nabo – dog uden at være blevet fundet skyldig i nogen af dem.

Allerede inden afsnittet blev offentliggjort, var Robert Durst i weekenden blevet anholdt i New Orleans for mordet på veninden Susan Berman i Los Angeles. Det skete som følge af nye beviser i seriens næstsidste afsnit.

Og sidste afsnit gjorde bestemt ikke noget for at komme Durst til forsvar. Til sidst hører man nemlig Durst på toilettet, hvor han – tilsyneladende uvidende om, at han stadig har mikrofonen på sig – siger ordene:

”Hvad helvede har jeg gjort? Slået dem alle ihjel, selvfølgelig.”

Instruktøren af The Jinx, Andrew Jarecki, fortæller dog i dag til amerikanske medier, at han ikke forstår, hvorfor politiet først nu griber til handling.

Sad på afsløringen
Politiet har nemlig været i besiddelse af optagelserne i flere måneder, fortalte Andrew Jarecki i tv-programmet CBS This Morning mandag morgen amerikansk tid.

”Vi håbede, at Robert Durst ville blive arresteret hurtigst muligt, og vi var lamslåede over, at han gik fri så længe, men myndighederne kommunikerede ikke med os ud over deres normale, venlige facon,” udtalte instruktøren.

Også Andrew Jarecki og hans hold havde siddet på den opsigtsvækkende afsløring i flere måneder, før de opdagede, at de havde, hvad der grangiveligt lyder som en indrømmelse.

Det var først under klipningen, at de faldt over klippet, hvor Durst efter endt optagelse går på toilettet og snakker med sig selv på en selvafslørende måde.

”Vi efterlader altid mikrofonen på ham. Det ved han, og han gik på toilettet, mens den optog,” fortsatte Jarecki.

Robert Dursts uvane med at tale til sig selv, havde allerede fået ham til at se skidt ud tidligere i serien. Her kom hans advokat ham til undsætning og gjorde opmærksom på, at tv-holdet kunne høre alt, hvad han sagde.

Dyr advokatregning
Robert Durst har allerede brugt nogle af sine mange penge på advokater og kommer nu til at bruge endnu flere.

De skal nemlig bevise, at Durst ikke skrev det brev til politiet, hvor det afsløres, at Susan Berman ligger død på sin adresse.

Det ligner ellers Dursts håndskrift og indeholder en stavefejl af ordet ”Beverly”, som han tidligere har lavet i et brev til Berman. Med andre ord: ingen nem opgave for advokaterne.

Til spørgsmålet om, hvorvidt den excentriske og mærkelige Durst er mentalt uligevægtig, svarer Jarecki: ”Tosset eller ej er han en meget velorganiseret og velfinansieret person.”

Lader billederne tale
Efter at have delt deres oplevelser med flere medier i dag vil Andrew Jarecki og hans co-producer Marc Smerling fra nu af forholde sig tavse, skriver Entertainment Weekly.

I en erklæring til magasinet skriver de to:

”Eftersom vi sandsynligvis bliver kaldt ind som vidner, hvis der startes en ny sag mod Robert Durst, er det ikke hensigtsmæssigt for os at udtale os mere om den verserende sag.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko