Ugens streaming
16. nov. 2018 | 13:44

Ugens streaming: Johnny er tilbage!

Foto | Jaap Buitendijk
Johnny Depp er netop nu biografaktuel i rollen som Gellert Grindelwald i Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser.

Vi elsker ham, vores mødre elsker ham, og vores bedstemødre ville elske ham, hvis de vidste, hvem han var. I denne uges streaming anbefaler vi fem film med skønne Johnny Depp.

Af Astrid Gjørup

Hvad end rollen er en kriminel barnemorder eller en genert chokoladefabriksejer, der sejler rundt i en pink sukkerbåd, så slipper Johnny Depp godt fra det.

Og selv om den kære Johnny har fået lidt negativ medieomtale de seneste år, ændrer det ikke på, at han er en rock star af en skuespiller, som fortjener opmærksomhed for sine præstationer på det store lærred.

Netop nu er Johnny aktuel som afbleget, nazi-agtig troldmand i Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser, hvor han forsøger at overbevise os om, at både den magiske og ikke-magiske verden skal herskes af fuldblodstroldmænd som ham selv. 

Vi glæder os til at blive vildledt, og derfor anbefaler vi i denne uges streaming fem Johnny Depp-præstationer, der ikke må gå i glemmebogen.


Donnie Brasco

Det er ”based on a true story”, når Johnny Depp hænger ud med New Yorks store gangster i Mike Newells film fra 1997.

Han spiller den halvkriminelle Donnie, der møder den ældre gangster ”Lefty”, som tager grønskollingen under sine vinger. Det viser sig hurtigt, at Donnie har talent, hvilket mafiabossen Sonny Black også hurtigt får øje på.

Hvad gangsterne ikke ved, er, at Donnie i virkeligheden er FBI-agenten Joseph, som er undercover i New Yorks kriminelle miljø. Og hvad FBI ikke ved, er, at Joseph langsomt begynder at få smag for den kriminelle tilværelse.

Streames på Blockbuster.

 

Mordet i Orientekspressen

Fortidens spøgelser banker på kupédøren, når Johnny Depp gør sig i rollen som amerikansk ”forretningsmand” i Kenneth Branaghs remake af Mordet i Orientekspressen fra 2017.

Charmerende Ratchett (Depp) booker en billet til Orientekspressen i Istanbul. Det samme gør privatdetektiven Hercule Poirot, og Ratchett øjner hurtigt en mulighed for at lave business med den berømte detektiv. Han får dog aldrig chancen for at overtale Hercule, for pludselig er et mord begået i nattens mulm og mørke.

Der skal ikke afsløres for meget, men det kan vist godt siges, at han er en værre én, ham Ratchett!

Streames på C More.

 

Ed Wood

Med hjælp fra stjernen Bela Lugosi får den ukendte filminstruktør Ed Wood overtalt en producer til at lave historien om den transseksuelle kvinde Christine Jorgensen.

Ed Wood ved nemlig, hvordan det føles at leve med frygten for, hvad der kan ske, hvis vennerne opdager, at man godt kan lide at gå i dametøj.

Det er svært at vælge én film fra Tim Burton og Johnny Depps mange geniale samarbejder, men historien om ”verdens dårligste filminstruktør” er en klar favorit. Kun Johnny Depp kan iføre sig en blond paryk og hoppe i en kjole og stadig være lige uimodståelig. 

Streames på Blockbuster.

 

Pirates of the Caribbean: Den sorte forbandelse

Vi kan ikke snakke om Johnny Depp uden at nævne Jack Sparrow! Og selv om den første Pirates-film er tilbage fra tiden, hvor man købte film på dvd, er det stadig den film, der ændrede vores syn på mænd med eyeliner.

Den berygtede Kaptajn Barbossa bortfører den skønne Elizabeth Swann, fordi Barbossa tror, at hun er datter af den tidligere sørøver Bootstrap Bill. Smeden Will beslutter sig for at redde Elizabeth, og han må derfor bede den mystiske og utilregnelige pirat Jack Sparrow om hjælp.

Rygtet siger, at Disney oprindelig ville have Jim Carrey som Jack. Heldigvis gik rollen til den dengang noget oversete Johnny Depp og gudskelov for det! 

Streames på Netflix.

 

Dead Man

Hvor mange Johnny Depp-fans derude er klar over, at Johnny har spillet cowboy?

I Jim Jarmusch’ Dead Man må han i rollen som William Blake flygte fra byen efter at have skudt en mand i selvforsvar. Den afdødes far hyrer nemlig tre dusørjægere til at bringe William tilbage ”dead or alive”.

Ud over Depp er rockmusikeren Iggy Pop på rollelisten som den transeksuelle, bibellæsende pelssælger, Salvatore ”Sally” Jenko. Depp og Pop kendte hinanden i forvejen, for som syttenårig spillede Johnny Depp med i opvarmningsbandet for The Stooges, som Iggy Pop var frontmand for.

Streames på Filmperler.

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på Johnny Depps bedste roller.

© Filmmagasinet Ekko