Nyhed
22. feb. 2019 | 17:17

Jussie Smollett fjernes fra Empire

Foto | Chuck Hodes
Jamal Lyon (Jussie Smollett) får af og til kærlige klaps i Empire, men nu har skuespilleren på den ene eller anden måde fået en lussing i virkeligheden.

Skuespilleren er under mistanke for at have orkestreret et overfald på sig selv, og nu skriver arbejdsgiverne ham ud af tv-serie.

Af Nicki Bruun

I går blev skuespilleren Jussie Smollett anholdt og afhørt. Politiet mistænker ham for at have orkestreret et overfald på sig selv.

Smollett blev dog løsladt mod kaution og kunne vende tilbage til optagelserne af tv-serien Empire, hvor han spiller en af de centrale roller som Jamal.

Men nu – fredag morgen amerikanske tid – har producerne bag serien meddelt, at de skriver hans karakter ud af de resterende afsnit af femte sæson.

”Jussie har været et vigtigt medlem af vores Empire-familie i de sidste fem år, og vi holder meget af ham. Beskyldningerne er foruroligende, men vi har tiltro til retssystemet og den igangværende proces,” udtaler de syv ledende producere i en pressemeddelelse.

”Vi er også opmærksomme på, at det påvirker tv-seriens hold, så for at undgå yderligere opbrud på settet har vi besluttet at fjerne rollen Jamal fra sæsonens to sidste afsnit.”

Variety tilføjer, at det endnu ikke vides, om Smollett ville vende tilbage til serien, hvis der kommer en sjette sæson.

Utilfreds med løn
Empire
er en populær tv-serie om en musikmogul og hans familie. Jussie Smollett spiller rollen som den mellemste søn, der ligesom skuespilleren selv er en afroamerikansk musiker, som er homoseksuel.

Politiet i Chicago, hvor serien bliver indspillet og det angivelige overfald fandt sted, har på en pressekonference udtalt, at skuespillerens motiv skulle være, at han er utilfreds med sin løn i Empire.

Hvad den nærmere logik er, fremgår dog ikke.

Jussie Smollett nægter, at han selv skulle stå bag overfaldet. Han hævder, at han fik blegemiddel hældt over sig og en løkke om halsen.

Politiet fortsætter efterforskningen af sagen. Skulle Smollett i en retssag blive fundet skyldig i at have indgivet falsk politianmeldelse, er strafudmålingen mellem et og tre års fængsel.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko