Nyhed
23. okt. 2009 | 16:42

Kasper Leick stopper som filmkonsulent

Han kritiserer det seneste filmforlig for at udhule konsulentordningen.
Af Henrik Østergaard

Efter blot halvandet år på posten har Kasper Leick valgt at stoppe som spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut. Et halvt år før tid.

Kasper Leick er uddannet klipper fra Den Danske Filmskole og har blandt andet klippet Frygtelig lykkelig. Han fortæller til Ekko, at der er to grunde til fratrædelsen.

”Jeg er simpelthen kommet for langt væk fra det kreative. Jeg savner at klippe og lave film,” udtaler han.

”Men det er også kommet bag på mig, hvor meget man skal sige nej i det her job. Det bliver for surt. Der er jo en smertegrænse.”

For få penge
”Der er simpelthen for få penge til rådighed i konsulentordningen i forhold til, hvor mange gode filmprojekter der er. Og det er blevet værre i det sidste stykke tid med det nye filmforlig,” siger Kasper Leick.

Kasper Leick tiltrådte stillingen som spillefilmkonsulent den 15. september 2008, og hans kontrakt løber frem til 15. september 2010. Men fratrædelsen træder allerede i kraft ved udgangen af 2009.
 
Leick er den første spillefilmkonsulent, der er blevet udnævnt under Filminstituttets direktør Henrik Bo Nielsen. Han har dermed været et vigtigt pejlemærke for den nytiltrådte direktørs tanker og planer.

Mere magt til tv
”Med det seneste filmforlig er der flyttet en stor portion penge fra konsulentordningen, dels til de kommercielle film (den såkaldte 60/40-ordning), dels til tv-stationerne,” udtaler Leick.

”Den store magtforskydning og økonomiske forskydning er sket imellem tv-stationerne og konsulentordningen. Det udhuler jo konsulentordningen på lang sigt.”

Det er første gang i nyere tid, at en spillefilmkonsulent i Det Danske Filminstitut selv fratræder sin stilling i utide.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko