Nyhed
19. apr. 2024 | 10:24

Kød & blod-instruktør laver kærlighedsdrama

Foto | Martin Dam Kristensen

David Dencik og Trine Dyrholm er sammen med instruktøren Jeanette Nordahl (midt), som skal instruere skuespillerne i filmen Begyndelser om kærlighed i forbindelse med alvorlig sygdom.

Trine Dyrholm og David Dencik har ikke haft hovedroller sammen siden En Soap fra 2006. Nu genforenes de i Jeanette Nordahls kommende film om et sygdomsramt skilsmissepar.

Af Rosemarie Kær Lundgaard

Når akut sygdom indtræffer, sættes livet på pause. Det er også virkeligheden for skilsmisseparret i instruktør Jeanette Nordahls kommende spillefilm Begyndelser.

Trine Dyrholm – som er aktuel i Birthday Girl og Cannes-kandidaten Pigen med nålen – og David Dencik spiller rollerne Ane og Thomas, der står på tærsklen til at færdiggøre deres skilsmisse og begynde et nyt liv hver for sig.

Men da Ane pludselig bliver ramt af en blodprop, må den livsændrende beslutning udskydes, og de vælger at blive boende sammen, selv om Thomas egentlig var klar med flyttekasserne og skulle til at bo sammen med sin nye kæreste.

Parrets to børn spilles af Bjørk Storm Engelshardt Kirkegaard og Luna Fuglsang Svelmøe.

Filmen er en genforening af Dencik og Dyrholm, der også spillede hovedrollerne i En Soap, som vandt en sølvbjørn og en debutantpris på Berlinalen i 2006. Rollen som transkønnede Veronica blev et dansk gennembrud for David Dencik.

Livsbekræftende kærlighed
Begyndelser, der præsenteres som en ”livsbekræftende og rørende kærlighedsfortælling” i pressemeddelelsen, er Jeanette Nordahls anden spillefilm.

Hendes debut Kød & blod med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som mafiamor fik premiere i 2020 ved Berlinalen. Ekkos anmelder kvitterede med fem stjerner til det psykologiske portræt af en dysfunktionel familie dybt begravet i den kriminelle underverden. 

Nordahl har siden instrueret den danske tv-serie Drømmeren – Karen Blixen bliver til – for Viaplay, hvor Connie Nielsen portrætterer den danske forfatter.

Begyndelser er forfattet af Nordahl i samarbejde med manuskriptforfatter Rasmus Birch, der har skrevet Når dyrene drømmer og Miss Viborg.

Optagelserne begynder den 29. april, og filmen forventes at få premiere i 2025. Den produceres af arthouse-selskabet Snowglobe, der er kendt for Hlynur Pálmasons Vanskabte land og har coproduceret Joachim Triers Verdens værste menneske.

Trailer: Kød & Blod

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko