Nyhed
09. aug. 2022 | 15:25

Konkurrence: Få din kortfilm vist i biografen

Grafik | Filmmagasinet Ekko

Ligger du inde med en knivskarp idé til en kortfilm, der kan realiseres i en fortælling på få minutter, er det nu, du skal holde dig til og producere en film til Ekkos konkurrence.

Nye talenter og etablerede filmskabere inviteres til at lave en ultrakort film, der skal vises som forfilm i biografer landet over. Deadline er 1. november!

Af Nicki Bruun

Kalder alle filmskabere, der netop har eller er i gang med at færdiggøre en kortfilm i det helt korte format!

Du kan som noget unikt få vist din film i biografer over hele landet. I samarbejde med Biografklub Danmark har Filmmagasinet Ekko startet konkurrencen ”Kort fortalt”.

Vinderen bliver vist som forfilm inden en spillefilm i en lang række af landets biografer, og reglerne er ganske enkle. Filmen må højst have en spilletid på fire minutter (inklusive rulletekster).

Ellers er der åbent for, at både etablerede filmskabere og helt nye talenter kan producere en kortfilm, som sparker benene væk under det danske biografpublikum.

Filmen skal uploades senest den 1. november kl. 12 – og meget gerne før – på Ekkos hjemmeside.

”Kortfilmgenren bliver herhjemme betragtet som en træning til at lave spillefilm. Det betyder, at de muligheder, som det helt korte format rummer, ikke bliver udnyttet,” siger Ekkos chefredaktør, Claus Christensen.

”For at skabe en større mangfoldighed og forhåbentlig helt nye historier laver vi en konkurrence, hvor det eneste krav er, at formatet ikke må overstige fire minutter.”

Opfindsom energi
På onlinehitlisten Ekko Shortlist bugner det med næsten 1400 stærke kortfilm.

Fælles for de fleste af dem er dog, at de er længere end de fire minutter, som man skal holde sig under i Kort fortalt. I Danmark bryster vi os gerne af at være verdensmestre i at lave kortfilm, og flere gange har en dansker vundet en Oscar for bedste kortfilm.

Men det helt korte format er en ret uudforsket størrelse herhjemme, selv om svenske filmmestre som Ruben Östlund og Roy Andersson har brugt det til at eksperimentere sig frem til deres respektive og særegne stil i værker som Triangle of Sadness og Sange fra anden sal.

Med håbet om at give dansk film et skud opfindsom energi glæder vi os derfor til at se, hvad konkurrencen fører med sig af kreative fortællinger.

Vinderen offentliggøres ved Ekko Shortlist Awards den 19. november i Bremen Teater. En kompetent fagjury ser alle indsendte film igennem og udpeger den bedste.

Når du uploader filmen, giver du samtykke til, at filmen efter endt konkurrence kan komme på Ekko Shortlist. Tidspunktet for premieren vil blive aftalt mellem filmskaberen og Ekko.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko