Nyhed
06. mar. 2016 | 10:35

Kortfilmkonkurrence om kvinders vilkår

Foto | Laurie Sparham
I The Queen spiller Helen Mirren en kvinde med magt. Uden for filmlærredet gør hun nu en forskel for kvinder i samfundets lavere lag.

The Why Foundation afholder kortfilmkonkurrence, som med hjælp fra Helen Mirren sætter kvinderettigheder på dagsordenen.

Af Jens Steinicke Kjær

Er du et filmtalent og samtidig engageret i kvinders vilkår, så er her mulighed for at slå to fluer med et smæk. 

Non-profit-organisationen The Why Foundation, der tidligere har lavet Why Poverty-projektet med kortfilm og dokumentarer, sætter nemlig fokus på kvinders vilkår med en kortfilmkonkurrence.

Skuespilleren Helen Mirren har indtalt voice-overs til ti forskellige kortfilm. Teksterne handler om emner som familie, seksualitet, uddannelse, politik og sågar toiletforhold.

”I visse lande er det ikke tilladt for kvinder at gå på toilettet om dagen” siger Helen Mirren med seriøs stemme i én af lydoptagelser.

Konkurrencedeltagerne skal komme med forslag til et visuelt materiale til en af de ti lydfiler. Der vil så blive udvalgt ti vindere.

Vinderfilmene bliver vist på verdens største kvindekonference, Women Deliver, som afholdes i København 16. – 19. maj 2016.

Ud over opmærksomheden vil de ti bedste film hver især blive honoreret med 50.000 kroner.

Sidste frist for deltagelse i kortfilmkonkurrencen er mandag 14. marts 2016. Læs mere om konkurrencen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko