Nyhed
16. juli 2018 | 16:41

Kubrick-manuskript fundet ved et tilfælde

Foto | uoplyst
Instruktøren Stanley Kubrick har været død i næsten tyve år, men hans film lever videre. Der kan sågar komme flere film med hans navn på, hvis manuskriptet Burning Secret bliver filmatiseret.

Stanley Kubricks manuskript Burning Secret er pludselig dukket op efter 62 år og er ifølge en ekspert lige til at indspille.

Af Astrid Gjørup

Stanley Kubrick er kendt for mesterværker som The Shining, A Clockwork Orange og Rumrejsen år 2001.

Men i 1956 skrev han også manuskriptet Burning Secret på baggrund af forfatteren Stefan Zweigs novelle af samme navn.

Manuskriptet er blevet fundet af filmprofessor og Kubrick-ekspert Nathan Abrams i forbindelse med research til en bog om Stanley Kubrick.

”Jeg kunne næsten ikke tro det. Det er sensationelt! Man havde jo troet, at det var gået tabt,” siger Abrams ifølge avisen The Guardian i forbindelse med opdagelsen.

Nathan Abrams mener, at filmselskabet MGM muligvis har droppet indspilningen af Burning Secret i 1956, da filmens tema om utroskab blev anset for at være for kontroversielt.

Den omvendte Lolita
Manuskriptets omhandler, hvad Nathan Abrams kalder ”den omvendte Lolita”, hvor en mand bliver venner med en tiårig dreng for at komme tættere på drengens gifte mor.

”Barnet agerer som en slags mellemmand for hans mor og hendes kommende elsker, hvilket resulterer i en kontroversiel historie, hvor seksualitet og omsorgssvigt ligger og lurer under overfladen,” siger Abrams ifølge The Guardian.

Stanley Kubrick lavede senere en film med et lignende plot i Lolita (1962), hvor en mand gifter sig med en kvinde for at komme tættere på hendes fjortenårige datter.

Ifølge Nathan Abrams er Burning Secret så tæt på at være færdiggjort, at det vil være muligt at producere filmen i dag.

Det vil ikke være første gang et Kubrick-manuskript finder vej til det store lærred efter Stanley Kubricks død. I 2001 færdiggjorde Steven Spielberg sci-fi-filmen A.I. Artificial Intelligence, som Kubrick arbejdede på indtil sin død i 1999.

Manuskriptet Burning Secret er i dag ejet af sønnen til en af Kubricks tidligere samarbejdspartnere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko