Nyhed
19. juli 2018 | 10:16

Lesbisk Batwoman på vej

Foto | DC Comic
Den rødhårede superhelt Batwoman med det borgerlige navn Kate Kane blev reintroduceret i DC-universet i 2006 som en lesbisk og jødisk kvinde.

Tv-kanal arbejder med manden bag Arrow og The Flash på en serie om Batwoman, som kan blive den første homoseksuelle superhelt i en hovedrolle på tv.

Af Astrid Gjørup

Batwoman bliver den første åbent homoseksuelle live action-superhelt i en hovedrolle på tv.

Ifølge branchemediet Variety planlægger tv-kanalen CW en serie om Batwoman, der vil få premiere i 2019. Men hun kan opleves allerede fra december 2018, hvor hun skal kæmpe side om side med andre superhelte fra DC-universet.

CW er i forvejen hjem for serier som Arrow, The Flash, Supergirl og Legends of Tomorrow, og Batwoman skal først optræde i afsnit af en eller flere af dem. Det vides dog ikke hvilke.

Skaberne af den kommende serie om Batwoman er manden bag de førnævnte tv-serier, Greg Berlanti, og kvinden bag tv-serien The Vampire Diaries, Caroline Dries.

Batwoman blev ifølge avisen The Guardian oprindeligt skabt i 1956 for at stoppe rygter om, at Batman var homoseksuel. Den kommende Batwoman-karakter er baseret på en moderne version fra 2006, hvor hun blev reintroduceret i tegneserie-universet som den åbne lesbiske og jødiske Kate Kane.

Symbol på håb
I tv-seriens synopsis beskrives Kate Kane som en person med ”passion for social retfærdighed, som ikke er bange for at sige sin mening”. Hun ankommer til Gotham på et tidspunkt, hvor byen er ”desperat efter en frelser”, skriver The Guardian.

Kate Kane vil dog ikke springe i superheltedragten lige med det samme. Hun skal først ”overkomme sine egne dæmoner, før hun kan blive Gothams nye symbol på håb.”

Selv om Kate Kane bliver den første homoseksuelle DC-karakter i en prominent tv-rolle, er hun ikke den første LGBT-karakter i DC-universet.

Tegneserien Midnighter and Apollo fra 2016 handler om de mandlige superhelte Midnighter og Apollos romantiske forhold. Ligeledes springer søsteren til Kara fra tv-serien Supergirl også ud som homoseksuel i løbet af serien.

Den selvstændige serie om Batwoman er endnu ikke blevet bestilt til produktion. Det er dog sikkert, at hun medvirker i en af de andre serier.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko