Nyhed
02. juni 2017 | 21:20

Libanon siger nej tak til Wonder Woman

Foto | Warner Bros. Pictures
Det er faldet censurmyndighederne i Libanon for brystet, at hovedrolleindehaveren i Wonder Woman, Gal Gadot, er israeler.

Det mellemøstlige land indfører et boykot af den nye superheltefilm, fordi hovedrolleindehaveren Gal Gadot er israeler.

Af Marie Hvam

Onsdag eftermiddag, få timer før premierevisningen af den nye superheltefilm Wonder Woman, valgte Libanon at boykot af filmen, fordi hovedrolleindehaveren, supermodellen Gal Gadot, er israeler.

Boykotten blev ifølge branchebladet Variety foranlediget af gruppen Campaign to Boycott Supports of Israel – Lebanon, som kæmper for en afslutning af Israels besættelse af palæstinensiske territorier.

Gruppen har tidligere gjort sig bemærket ved at forsøge på at få den libanesiske regering til at boykotte en anden superheltebasker, Batman v Superman: Dawn of Justice.

Baggrunden er en libanesisk lov, der opfordrer til boykot af israelske produkter og forbyder libanesere at rejse til Israel eller have kontakt med israelere.

Det forventes ikke, atboykotten vil få den store betydning for det samlede billetsalg. Tværtimod kan det muligvis have en positiv effekt, da det vil være med til at højne forventningerne til filmen, både i den arabiske verden og internationalt, skriver Variety.

Premieren i resten af de arabiske lande regnes ikke for truet, og det forventes, at filmen vil komme til at blive vist som planlagt.

Vækker undring og foragt
Wonder Woman var ellers blevet godkendt af de libanesiske censurmyndigheder, og det har vakt kritik, at filmen alene er blevet boykottet på grund af skuespillerens nationalitet.

”Det er uacceptabelt, fordi det ikke handler om indhold. Det er ikke en israelsk skuespiller i en film om Israel eller om følsomme, politiske problemer,” siger filmkritiker Alaa Karkouti fra Kairo til Variety.

Kritiske røster lyder ligeledes fra Libanon.

”Hvad er det, de sætter sig imod? En film om en ikonisk superhelt, som har været en del af popkulturen gennem de sidste 70 år. En film, hvor hovedrolleindehaveren tilfældigvis er israeler,” skriver populære blogger Elie Fares.

Israel tager boykotten meget roligt. En ansvarlig fra distributionsselskabet Globusmax, som står for visningen af Wonder Woman i landet, udtaler, at de ikke er overraskede over Libanons beslutning, og at det ikke har haft nogen betydning for filmens premiere i Israel.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko