Nyhed
01. mar. 2017 | 20:03

Lindholm og Fincher på vej med ny Netflix-serie

Foto | Jan Buus
Tobias Lindholm er uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole, men han tog springet til instruktør med R i 2010 og fulgte op med Kapringen og Krigen – menneskelige dramaer midt i en international konflikt.

Tobias Lindholm skal instruere dele af den kommende Netflix-serie Mindhunter, som David Fincher står bag.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Tobias Lindholm har uden tvivl været en af dansk films mest markante skikkelser de seneste par år.

Lindholm har både gjort sig bemærket som instruktøren bag blandt andet den Oscar-nominerede Krigen og som manuskriptforfatter til Thomas Vinterbergs Jagten og DR-serier som Borgen og Bedrag.

Nu lader det til, at det store udland også for alvor har fået øjnene op for Tobias Lindholm.

I hvert fald nævner flere medier, at danskeren skal instruere dele af den kommende Netflix-serie Mindhunter, som selveste David Fincher er primus motor på.

Det skriver blandt andet amerikanske The Playlist og britiske Screen Daily, i anledning af, at den første trailer til serien – se nederst – er blevet offentliggjort i dag. Mindhunter får premiere til oktober på Netflix.

Stærke kræfter bag
Foruden at være manden bag moderne mesterværker som Seven og Fight Club, var David Fincher også konceptuerende instruktør på en anden Netflix-serie, nemlig den populære House of Cards.

Mindhunter bliver en serie på foreløbigt ti episoder. Den skal omhandle FBI’s arbejde med at opklare seriemord i 1970’erne, og Fincher står for at lægge den kreative kurs som instruktør af første afsnit.

Selv om vi endnu ikke kender handlingen i detaljer, tegner det lovende, når man kigger på kræfterne bag serien. Foruden Tobias Lindholm og Fincher skal Andrew Douglas og Asif Kapadia, der står bag de nyskabende dokumentarfilm Amy og Senna, også instruere afsnit af serien.

Hollywood-skuespilleren Charlize Theron producerer Mindhunter, der er baseret på John Douglas og Mark Olshaker Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, og som følger Douglas’ tidligere arbejde som FBI-agent.

Forholdsvis ukendte Jonathan Groff (Looking) og Holt McCallany (Gangster Squad) er blandt hovedrollerne.

Trailer: Mindhunter

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko