Nekrolog
29. sep. 2015 | 12:51

The Log Lady er død

Foto | Lynch/Frost Productions
Som The Log Lady i Twin Peaks bærer Catherine E. Coulson rundt på sin kævle, der fortæller hende de mærkværdigste ting.

Catherine E. Coulson, der mest er kendt for sin rolle som den mystiske The Log Lady i kultserien Twin Peaks, er afgået ved døden mandag morgen.

Af Esben Møller Hansen

Der er mange fantastiske, sære og uhyggelige personligheder i David Lynch og Mark Frosts kultserie Twin Peaks, og rollen Margaret ”The Log Lady” Lanterman er en af de allerbedste og mest mystiske.

Hvem husker ikke de mange introsekvenser, hvor The Log Lady giver kryptiske lektioner i livets svære spørgsmål til lyden af Angelo Badalamentis dystre synthesizere?

Skuespilleren Catherine E. Coulson, som spiller den mindeværdige rolle, har nu mistet livet til kræft i en alder af 71 år.

Optagelserne til den nye sæson af Twin Peaks er efter sigende begyndt, og det var planen, at Coulson skulle genoptage sin rolle som den mystiske kvinde med det iltre temperament og kævlen i hænderne.

Lynch: Hun var guld værd
Ud over rollen som The Log Lady har Coulson arbejdet som kamera-assistent og var også assistent for David Lynch på hans mørke spillefilmdebut Eraserhead fra 1977.

Hun var gift med filmens hovedrolleindehaver Jack Nance, som desuden også var Coulsons kollega i rollen som Pete Martell i Twin Peaks.

De blev skilt i 1976, og hun giftede sig senere med Marc Sirinsky, som hun har en datter med.

Catherine E. Coulson har også arbejdet som kamera-assistent på Jim Jarmusch’ Night on Earth og var i 2012 med i et afsnit af den populære serie Portlandia.

David Lynch har arbejdet sammen med Coulson i mange sammenhænge siden Eraserhead og har i forbindelse med hendes død udtalt, at han nu har mistet en af hans nærmeste venner.

”Catherine var guld værd. Hun var der altid for sine venner. Hun var fuld af kærlighed til alle – til sin familie, til sit arbejde.” fortæller David Lynch ifølge The Hollywood Reporter.

Twin Peaks pilot: Log Lady Introduction

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko