Nyhed
25. maj 2015 | 13:43

Ny Twin Peaks bliver dobbelt så lang

Foto | Richard Foreman Jr.
Velkomstskiltet i den berømte tv-serie, der optaget i delstaten Washington, hvor skuespillerne snart vil indfinde sig for at lave fortsættelsen.

Fortsættelsen af kultserien Twin Peaks er vokset fra ni til atten episoder under David Lynch’ forhandlinger med kabelkanalen Showtime.

Af Niels Jakob Kyhl Jørgensen

David Lynch er ikke bare en mesterlig instruktør. Han er også en dygtig forhandler.

Han lagde pres på kabelkanalen Showtime, da han på sin Facebook-side annoncerede, at han ikke ville medvirke i genoplivelsen af Twin Peaks. Skuespillerne startede en kampagne for Lynch, og fans verden over gik amok på de sociale medier.

Det fik parterne tilbage til forhandlingsbordet, og der er ingen tvivl om, at Lynch har trukket det længste kort. Han har således ønsket, at serien bliver længere end de annoncerede ni afsnit.

Nu er fortsættelsen af serien, der i 1990-91 blev berømt for at blande elementer fra sitcoms, soap operas, detektivserier og thrillers, blevet udvidet til atten episoder.

Badalamenti komponerer
Det kom frem på et Twin Peaks-seminar i Seattle i fredags, hvor stjernerne Sherilyn Fenn og Sheryl Lee desuden kunne afsløre, at serien igen vil blive optaget i delstaten Washington i det nordvestlige USA.

Selv den originale Double R Diner, hvor Specialagent Dale Cooper havde for vane at nyde en fandens god kop kaffe i selskab med sherif Truman, vil blive restaureret til optagelserne.

Desuden vil serien indeholde ny musik komponeret af Angelo Badalamenti, der også stod bag originalserien foruden en række af Lynch’ andre film.

Ifølge Lynch-ekspert Andreas Halskov, hvis bog om Twin Peaks udkommer til efteråret, er Badalamentis drømmende og stemningsfulde musik en afgørende del af seriens univers.

”I Twin Peaks brugte Lynch dele af Badalamentis score som stemningsskaber, mens skuespillerne indspillede diverse scener, for at de kunne komme ind i rytmen og stemningen og sågar bevæge sig i takt til musikken.”

Største projekt til dato
Med hele atten episoder bliver tredje sæson længere end de fleste serier i dag – næsten så lang som anden sæson, der for mange virkede mindre fokuseret og svagere end den første.

Det bekymrer dog ikke Andreas Halskov.

”Hvis anden sæson var ujævn, skyldtes det formentlig den store række af afsnit-instruktører, og at David Lynch arbejdede på Wild at Heart sideløbende med anden sæson af Twin Peaks.”

David Lynch instruerede kun seks episoder selv samt spillefilmen Twin Peaks: Fire Walk With Me. Dermed kommer den nye sæson til at tælle som hans mest omfattende instruktørprojekt til dato, og hans seneste siden Inland Empire fra 2006.

”Han lader til at have frie hænder og er næppe optaget af andre projekter. Jeg tror ikke, at den bliver uegal, men jeg ville hellere have en vild og uegal ny sæson, hvor de tager os et nyt sted hen frem for en tam genforeningsfest.”

Showtimes fortsættelse får premiere i 2016, med manuskript af Mark Frost og Lynch i fællesskab og mange af de originale skuespillere tilbage foran kameraet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko