Nyhed
16. jan. 2019 | 11:02

Lost in Translation-par finder sammen igen

Foto | Focus Features
Instruktør Sofia Coppola og Bill Murray er på vej med deres tredje samarbejde siden succesen Lost in Translation, der handler om to amerikaneres møde i den japanske hovedstad Tokyo.

Bill Murray og Sofia Coppola genoptager deres Oscar-vindende samarbejde med en film, som computergiganten Apple står bag sammen med et hæderkronet produktionsselskab.

Af Nicki Bruun

Det er svært ikke at holde af Bill Murray, når han i rollen som livstræt skuespiller vandrer rundt i Tokyo med en ung Scarlett Johansson i Sofia Coppolas Lost in Translation.

Nu er Murray og Coppola på vej med en ny film, der lyder til at være lidt i samme boldgade, skriver mediet Indiewire.

Den har titlen On the Rocks og handler om en ung mor (Rashida Jones), der bliver genforenet med sin scorekarl af en far (Murray) på en eventyrlig rejse i New York.

Lost in Translation fra 2003 blev Sofia Coppolas store gennembrud efter debuten The Virgin Suicides. Hun vandt en Oscar for bedste originale manuskript i en alder af kun 32 år.

Produktionen af On the Rocks skal efter planen starte i foråret. Der er endnu ikke offentliggjort nogen premieredato, men det bliver sandsynligvis først til næste år.

Det forbudne æble
On the Rocks
er den første film, som det hæderkronede produktionsselskab A24 – der har stået bag film som Oscar-vinderen Moonlight og Greta Gerwigs Lady Bird – laver med Apple.

Computerselskabet er i gang med at køre sig i stilling som distributør af film og tv-serier, men det vides endnu ikke, om Apples film kommer til at blive vist i biografen eller ryger direkte på streaming.

Konkurrenterne Netflix og Amazon har kørt hver deres taktik.

Netflix er for nylig begyndt at have korte biografpremierer på nogle film umiddelbart inden streamingpremieren. Amazon har holdt sig bedre venner med filmbranchen ved at holde fast i det klassiske biografvindue med en længere periode på det store lærred først.

Sofia Coppola var senest aktuel med melodramaet The Beguiled i 2017 og instruerede i 2015 Netflix-programmet A Very Murray Christmas, der – som titlen antyder – har Bill Murray i hovedrollen som sig selv.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko