Nyhed
04. apr. 2014 | 14:47

Lykke flytter til England

Foto | DR
Hvis genindspilningen af Lykke bliver til virkelighed, skal Mille Lehfeldt og David Denciks roller besættes af engelske skuespillere.

Et britisk produktionsfirma har købt rettighederne til DR’s depressionskomedie Lykke, som de vil genindspille på engelsk.

Af Freya Bjørnlund

Englændere er vilde med dansk tv-drama.

Med engelske undertekster har Borgen og Forbrydelsen allerede fået britiske fans til at bide negle og hoppe i Sarah Lund-sweateren.

Nu prøver DR atter lykken på det taknemmelige, engelske tv-marked, og denne gang gælder det en komedie-serie.

Det britiske film- og tv-produktionsselskab Ecosse Films har købt rettighederne til en genindspilning af depressionskomedien Lykke. DR-serien, skrevet af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, blev vist i atten afsnit i 2011 og 2012.

Humor er for dansk
Lykke
følger tvillingerne Lykke (Mille Lehfeldt) og Thomas (Laus Høybye), som har reageret vidt forskelligt på at miste deres forældre som tiårige. Thomas sidder fast i en depression, mens hans søster kører karriereræs i en medicinalvirksomhed. Historien om den uheldsramte familie er fortalt med rigelige mængder skarp samtidssatire.

Det er netop humoren, som forhindrer den danske version af Lykke i at indtage de britiske tv-skærme:

Lykke har været lidt svær at sælge direkte som serie, fordi den indeholder en masse dansk humor, som ikke direkte lader sig overføre til andre lande,” udtaler souschefen for DR Salg, Helene Aurø, i en pressemeddelelse.

”Men ved at lave en genindspilning vil briterne gøre humoren lidt mere engelsk og bruge lokale skuespillere. Det glæder mig, at Lykke så forhåbentlig kan få et videre liv på den måde.”

Ecosse Films har i første omgang købt rettighederne til en genindspilning, men serien er endnu ikke solgt til en tv-station.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko