Nyhed
03. mar. 2021 | 14:01

Mads Brügger arbejder på vildt projekt

Foto | DR
Mads Brügger følger i Muldvarpen – Undercover i Nordkorea den danske familiefar Ulrich Larsens succesfulde infiltration af det hermetisk lukkede regime. Nu kaster han sig over en anden farlig sag.

Dokumentarfestivalen Cph:Dox afslører hemmelighedsfyldt projekt af manden bag Muldvarpen, mens også Jørgen Leth og Max Kestner er på vej med opsigtsvækkende film.

Af Nicki Bruun

Mads Brügger skabte sidste år verdensomspændende overskrifter, da hans dokumentar Muldvarpen – Undercover i Nordkorea viste en almindelig danskers infiltration af det lukkede Nordkorea.

Nu arbejder instruktøren på et nyt projekt, der er hemmelighedsstemplet og bærer den pirrende titel Double Trouble.

Det kan man se i programmet for sektionen Cph:Forum på festivalen Cph:Dox, som i dag har afsløret titlerne på film i udvikling.

Sektionen er for planlagte dokumentarfilm, der søger co-production og international finansiering. Instruktørerne kan på festivalen pitche deres idé for mulige investorer. Pressen skal med andre ord ikke regnet med at blive inviteret.

På Cph:Dox’ hjemmeside er der korte beskriver af de forskellige projekter, men over Double Trouble står der blot ”Confidential” – altså fortroligt.

Det gør bestemt ikke nysgerrigheden mindre i forhold til, hvad Brügger arbejder på denne gang. Ifølge Ekkos kilder er da også tale om ”vilde sager”.

Danmarks største dokumentarister
Flere af dansk films førende dokumentarister arbejder også på spændende projekter, som er udtaget til Cph:Forum.

Max Kestner har i nogle år været i gang med en film om de kontroversielle Tvind-skoler, hvor nogle af de medvirkende fortæller om at være del af skolesamvirket grundlagt af Mogens Amdi Petersen.

Jørgen Leth var sidste år aktuel med erindringsfilmen I Walk. Nu arbejder Danmarks måske største dokumentarist nogensinde sammen med kollegaen Andreas Koefoed (Et hjem i verden) om en film med titlen Cold & Warm. Det er en hyldest til musik med deltagelse af nogle af verdens mest prominente jazzmusikere.

Også de danske talenter Sun Hee Engelstoft (Forglem mig ej) og Sofie Husum Johannesen er udtaget til festivalens sektion med forskellige projekter.

I det tilknyttede program for næsten færdige projekter, Cph:Wip, finder man desuden danske Lin Alluna, Lars Ostenfeld og Nanna Frank Møller, som arbejder på hver deres projekt.

Endelig står amerikanske Matt Sarnecki bag en dansk co-production med den interessante titel The Killing of a Journalist.

Elefant i rummet
Mads Brügger er ikke den eneste, der har gang i et foreløbigt hemmeligholdt projekt.

Det gælder også amerikanske Eugene Jarecki, der er kendt for prisvindende, politiske dokumentarer som Why We Fight og The House I Live In. Takket være en kort tekst virker det dog meget sandsynligt, at hans The Elephant in the Room handler om Donald Trump.

Den er også at finde i programmet for Cph:Forum, der sammenlagt har 35 film af 43 instruktører med en overvægt af kvinder.

En af dem er Lucy Walker, som blev Oscar-nomineret i både 2011 og 2012 for henholdsvis The Tsunami and the Cherry Blossom og Waste Land. Hun arbejder nu på The Forest for the Trees.

Endelig er også film af de tidligere prisvindere i Berlin og Venedig, Geneviève Dulude-De Celle og Lech Kowalski, at finde i sektionen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko