Nyhed
29. maj 2020 | 17:37

Manddrabsdømt instruktør laver ny film

Foto | uoplyst
Randall Miller (th.) debuterede som instruktør i 1990 og har stået bag en række film og tv-serier. Men efter en dødsulykke på en dristig optagelse har han siddet i fængsel.

Instruktøren bag filmulykke, der kostede en ung kvinde livet, bliver mødt af kraftig kritik, fordi han muligvis ulovligt har genoptaget karrieren.

Af Nicki Bruun

I 2015 erklærede den amerikanske instruktør Randall Miller sig skyldig i uagtsomt manddrab

Det skete efter en frygtelig ulykke under testoptagelser på en jernbanebro til Midnight Rider, hvor holdet filmede uden tilladelse. I scenen lå hovedrolleindehaveren William Hurt i en seng på skinnerne, men da et tog kom kørende i høj fart, nåede filmholdet ikke at rydde skinnerne, og 27-årige kameraassistent Sarah Jones blev ramt af toget og døde.

Som del af sin dom på ti års betinget og to års ubetinget fængsel fik Randall Miller også forbud mod at agere som instruktør, instruktørassistent eller i enhver anden stilling inden for filmbranchen, hvor han er ansvarlig for andres sikkerhed.

Men nu har den 57-årige instruktør lavet en ny film, som ifølge branchemediet Variety hedder Higher Grounds og blev optaget sommeren 2019 i Serbien og London.

Filmen er ved at blive gjort færdig, men det har vakt stor opstand i den amerikanske filmbranche, at Randall Miller er vendt så hurtigt tilbage til instruktørgerningen.

”Jeg er voldsomt vred og mener, at han forbryder sig mod sin prøveløsladelse,” siger advokaten Jeff Harris, der repræsenterer forældrene til Sarah Jones.

Nødt til at overleve
Den holdning deles ikke i Randall Millers lejr. Her læser hans advokater dommen, som om han gerne må arbejde som instruktør, så længe han ikke har ansvar for andres sikkerhed.

Derfor var instruktørassistenten Jason Allen ansvarlig for sikkerheden under optagelserne af Higher Grounds, der ifølge assistenten er en lille film uden nogle nævneværdige stunts. Han nævner som eksempel til Variety, at en af skuespillerne på et tidspunkt kører på scooter, og at der var styr på sikkerheden.

Det får dog ikke pårørende til at helme.

Filmarbejderen Joyce Gilliard, der blev skadet i ulykken, som kostede Sarah Jones livet, siger til Variety, at hun er vred over situationen, som ifølge hende har skabt chokbølger i filmbranchen.

Randall Miller mener selv, at han ikke har andre muligheder end at fortsætte som hidtil.

”Jeg er stadig knust over Sarahs død og de problemer, det har skabt for alle involverede i Midnight Rider samt deres familie og venner. Men jeg har instrueret hele mit liv, og jeg er nødt til at tjene nok til at overleve,” udtaler instruktøren.

Sagen ligger nu hos det amerikanske retsvæsen, der skal afgøre, om Randall Miller har overtrådt reglerne for sin prøveløsladelse. Er det tilfældet, kan han risikere at skulle tilbage i fængsel.

ABC om Midnight Rider-ulykken

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko