Nyhed
24. apr. 2019 | 10:53

Marvel-finale får forrygende anmeldelser

Foto | Marvel Studios
De tilbageværende superhelte er samlet til det endegyldige slag for at redde verden i Avengers: Endgame, der har premiere i danske biografer i dag.

”Filmens rene underholdning og morskab er uimodståelig,” skriver en af de mange internationale kritikere, der ligesom Ekkos anmelder er begejstret over Avengers: Endgame.

Af Nicki Bruun

Præcis ved midnat blev den strenge embargo på anmeldelser af Avengers: Endgame løftet, og dermed begyndte snakken for alvor om det afsluttende kapitel i Marvels superheltesaga.

Ekkos Ida Rud overgav sig fuldstændigt til den følelsesladede historie og gav seks stjerner til filmen om Iron Man, Captain America og de andre heltes kamp mod Thanos.

”Jeg græd, grinte, sad ude på kanten af sædet i spænding, måbede af benovelse, hujede højt af overraskelse og henrykkelse – og gentog alt dette i de tre magiske timer, som afslutningen på Marvel Cinematic Universe varer,” skriver Ida Rud.

Og hun er langt fra den eneste anmelder, der er dybt begejstret for Avengers: Endgame.

Filmen er i skrivende stund 96 procent ”fresh” på hjemmesiden Rotten Tomatoes, som samler anmeldelser. Det vil sige, at ud af de 109 medregnede anmeldelser, er 96 procent af dem positive.

En af de mest begejstrede kommer fra den britiske avis The Guardians rutinerede anmelder Peter Bradshaw. Han giver fem stjerner, som er avisens topkarakter, med ordene:

”Filmens rene underholdning og morskab er uimodståelig. Det samme er dens afslappede måde at blande alvor og humor.”

Ubestridt konge
Avengers: Endgame
har den svære opgave at følge op på den chokerende afslutning i Avengers: Infinity War. Her får den lilla superskurk Thanos samlet nok kræfter til med et knips at udrydde halvdelen af alt liv i galaksen – inklusive superhelte.

Filmen er nummer 22 i rækken af de såkaldte MCU-film, der startede i 2008 med Iron Man. Og skal man tro anmelderne, er det en værdig konklusion på det storladne univers, der har budt på forrygende film som Captain America: Winter Soldier og Guardians of the Galaxy.

”Jeg vil ikke straks kalde Avengers: Endgame den bedste Marvel Universe-film til dato, men den er kandidat og den ubestridte konge, når det gælder følelsesmæssig slagkraft,” skriver Richard Roeper fra Chicago Sun-Times.

Mens langt de fleste anmeldere er positive over for Avengers: Endgame, er det dog ikke alle, som fuldstændigt har overgivet sig.

Anmelderne fra de førende branchemedier Variety og IndieWire kritiserer, at den lange spilletid ofte bliver brugt på ”fan service”, hvor man er gået mere op i at skræddersy filmen for at gøre alle glade end i at afslutte fortællingen ordentligt.

Endelig er et par anmeldere fra eksempelvis medierne Slant Magazine og canadiske The Globe and Mail decideret kritiske, men de er altså temmelig i undertal.

Trailer: Avengers: Endgame

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko