Nyhed
13. mar. 2014 | 12:56

To mennesker dræbt ved filmfestival

Foto | uoplyst
Under festivalen South by Southwest blev 23 mennesker såret i en trafikulykke. Fem af dem var kritisk skadet, udtaler politiet i Austin, Texas.

En bil pløjede gennem en menneskemængde på musik- og filmfestivalen South by Southwest i Texas. To mennesker mistede livet og 21 blev såret.

Af Freya Bjørnlund

Musik-, medie- og filmfestivalen South by Southwest blev ramt af en tragedie natten mellem onsdag og torsdag, lokal tid.

En mand og en kvinde blev dræbt og 21 såret, da en bil kørte igennem en afspærring og torpederede en tætpakket mængde af ventende festival-gængere på fortovet, skriver Variety.

23 blev kørt på hospitalet, udtaler politiet i Austin, Texas. Heraf er fem kritisk såret.

Den unavngivne, mandlige chauffør er nu anholdt. Han var angiveligt beruset og blev forfulgt af politiet, da han kørte ned ad gaden i den gale retning og igennem afspærringen. Hans bil ramte flere fodgængere, en taxa og en knallert, før den stødte sammen med en lastbil.

Spritbilist forsøgte at flygte
De to dræbte var henholdsvis fører og passager på knallerten. Efter sammenstødet forsøgte bilisten at flygte til fods, men blev indhentet af politiet.

"Der er én person, der har ansvaret, og det er ham, som satte sig bag rettet og besluttede at køre i beruset tilstand,” udtalte politichef i Austin, Art Acevedo, på en pressekonference efter ulykken.

”Da han blev stoppet af politiet, tænkte han mere på sig selv end menneskerne omkring ham. Han skal sendes i fængsel, og forhåbentlig i lang tid.”

Bilisten bliver nu sigtet for de to drab. I staten Texas kan en sådan forbrydelse straffes med dødsdom.

Flere musikarrangementer blev aflyst umiddelbart efter ulykken. Festivalen har endnu ikke udtalt sig officielt om hændelsen, men formentlig fortsætter programmet som planlagt indtil 16. marts.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko