Nyhed
27. juni 2007 | 08:54

MGPs freakshow som spillefilm

Den ukontrollable udvikling af Melodi Grand Prix giver inspiration til spillefilm.

Af Jonas Varsted Kirkegaard

Verden er som bekendt af lave, og selv det Europæiske Melodi Grand Prix, der i årtier har været en solid leverandør af familieunderholdning, man i den grad kunne stole på, er ved at udvikle sig til et veritabelt freakshow med alskens skandaler i kølvandet.

Oplagt filmstof, og ifølge branchebladet Variety arbejder det britiske selskab Working Title Films da også på en spillefilm med titlen Eurovision: The Movie. Filmens manuskriptforfatter er Dan Mazer, som var medforfatter på den kontroversielle satirefilm om den stærkt fordomsfulde tv-mand, Borat Sagdiyev fra Kasakhstan.

Også sidste års vinder, det heavy-spillende, finske monsterband Lordi, har planer om at gøre filmkarriere. Ifølge avisen The Guardian er bandet i gang med filmen Dark Floors. Der er ikke overraskende tale om en horrorfilm, der handler om et autistisk barn, som har det i sin magt at redde menneskeheden, da jorden invaderes af ... ja, monstre.

Guderne må vide, hvad Johnny Logan, der i 1980 croonede sig lukt ind i alverdens ungpigehjerter med vindersangen What's Another Year, tænker.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko