Nyhed
26. juni 2017 | 16:29 - Opdateret 27. juni 2017 | 09:27

Mikkel Boe Følsgaard i dansk Netflix-serie

Foto | Miso Film
Sammen med dagens pressemeddelelse har Netflix offentliggjort et enkelt billede fra The Rain, der viser en kælder med en lukket dør og sender tankerne i en skræmmende dystopisk retning.

Netflix’ første danskproducerede serie, The Rain, har i dag påbegyndt optagelserne med en række danske skuespillere og et svensk stortalent.

Af Marie Hvam

Fra The Handmaid’s Tale til The 100 – dystopiske forestillinger er populære i tidens tv-serier. Og i dag har Netflix startet på optagelserne af endnu én dystopisk serie, som er streamingtjenestens første danskproducerede serie nogensinde.

Titlen er The Rain, og Netflix har løftet sløret for rollebesætningen.

Mikkel Bo Følsgaard (Den bedste mand) og Alba August (Gidseltagningen) er en del af en gruppe overlevende på Jorden, der har været hærget af en dødelig virus.

Følsgaard fik sit store gennembrud som den gale konge i En kongelig affære, mens Alba August, der er datter af instruktørerne Bille og Pernilla August, ligner fremtidens stjerne. I den kommende spillefilm Unge Astrid indtager hun således rollen som den svenske forfatter Astrid Lindgren, der opfandt Pippi Langstrømpe.

En farefuld rejse
I The Rain begiver Følsgaard og Augusts sig ud på en rejse i håbet om at finde en ny civilisation. Det bliver farefuldt, for de unge mennesker må ikke blot kæmpe med sig selv, men også med hinanden og en række hverdagsproblemer og -følelser, som stadig gør sig gældende i den postapokalyptiske verden.

Serien produceres af Netflix og danske Miso Film, og den bugner af danske talenter, blandt andre Iben Hjejle (Dicte), Lucas Lynggaard Tønnesen (Tidsrejsen), Lars Simonsen (Broen) og Lukas Løkken (En-to-tre-nu!). Serien er skrevet af Jannik Tai Mosholt, der tillige er showrunner sammen med producer Christian Potalivo.

The Rain bliver instrueret af Kenneth Kainz (Skammerens datter) og Natasha Arthy (Fighter).

Skrøbelig civilisation
Optagelserne finder sted i Danmark og Sverige. Om sin kommende serie udtaler Jannik Tai Mosholt, at han ønsker at undersøge, hvad der ville ske, hvis civilisationen forsvandt. 

”Civilisationen er skrøbelig. Den er skabt over tusinder af år baseret på ren overlevelse. Og nu, efter en pludselig indskydelse af inspiration, tror vi mennesker, at vi har alt under kontrol. Jeg vil undersøge, om dette er sandt. Hvad er der tilbage af os, når civilisationen forsvinder på et øjeblik,” siger Mosholt i en pressemeddelelse.

The Rain får verdenspremiere på Netflix i 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko