Nyhed
28. feb. 2005 | 11:57

Million Dollar Baby bedste film

Weekenden bød på hele tre prisoverrækkelser med Clint Eastwood, Kongekabale og præsident Bush i hovedrollerne. Hold øje med portræt af Clint Eastwood i det kommende nummer af EKKO.

Af Annemarie Hørsman

Selv om The Aviator modtog flest statuetter, var det dog Clint Eastwoods Million Dollar Baby, der blev den store vinder på årets Oscar i nat. De mest eftertragtede priser for bedste film og bedste instruktør tilfaldt nemlig filmen om det unge kvindelige boksetalent og hendes aldrende promoter, der spilles af Eastwood selv. Prisen for bedste kvindelige hovedrolle gik desuden til Hilary Swank, og Morgan Freeman vandt for bedste mandlige birolle.

Hold øje med EKKO #27 (udkommer 15. marts), hvor vi bringer et stort portræt af Clint Eastwood som instruktør.

Men inden Oscar Night i Los Angeles var der Bodil-fest i København søndag aften. Her vandt Nikolaj Arcels politiske thriller Kongekabale hovedprisen for årets bedste film, mens Søren Pilmark vandt sin første Bodil nogensinde for bedste mandlige birolle i filmen. En anden debuterende Bodil-modtager blev Mads Mikkelsen for bedste mandlige hovedrolle i Pusher II. Desuden blev den talentfulde Sofia Coppola tildelt prisen for bedste amerikanske film for sin smukt forløste Lost in Translation

Weekendens nok mest overraskende — men ikke mindre velfortjente — priser blev overrakt lørdag aften et andet sted i Hollywood på det årlige Oscar-sideshow The Golden Raspberry Award. Her gjaldt det kåringen af årets flop.
 
Denne blandede ære tilfaldt USA's præsident George W. Bush hele to gange: for værste skuespiller samt i kategorien for værste par (sammen med Condoleezza Rice), i begge tilfælde for hans præstationer i Michael Moores Fahrenheit 9/11. Præsidenten var ikke til stede ved prisoverrækkelsen, men det var til gengæld Halle Berry, der var fundet ringe nok til at modtage årets Raspberry for værste kvindelige skuespiller i Catwoman.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko