Nyhed
05. juni 2018 | 11:38

Mød instruktør med fordrukken baby på ferie

Foto | Johannes Nyholm
I Johannes Nyholms kortfilm Las Palmas spiller hans på det tidspunkt etårige datter en turist, der drikker og hærger på charterferien.

Se prisvindende kortfilm, få en smagsprøve på ny spillefilm og mød instruktøren Johannes Nyholm, der også er kendt for at kaste kage i hovedet på Ekkos chefredaktør.

Af Nicki Bruun

Bølgerne gik højt, da den svenske instruktør Johannes Nyholm og Ekkos chefredaktør Claus Christensen sidst mødtes.

Under en samtale mellem de to efter Ekkos snigpremiere på instruktørens debutspillefilm Kæmpen, gik Nyholm amok, da chefredaktøren spurgte ind til det pauvre billetsalg, der endte på blot 1.070 i danske biografer.

Et videoklip af episoden gik viralt på sociale medier, og det samme gjorde deres efterfølgende møde, hvor der blev kastet med kage, så folk kom i tvivl om, hvad der var virkelighed og skuespil.

Nu stiller de to igen hinanden stævne for at snakke om Nyholms film. Arrangementet bliver afholdt mandag 11. juni i Grand Teatret i København. Køb billet.

Denne gang er fokus på instruktørens tre kortfilm, som han lavede inden sin første spillefilm: Las Palmas, Drømme fra skoven og Dockpojken.

Knirkende ømt og mærkeligt
”Det er en fantastisk film, svenske Johannes Nyholm debuterer med,” skrev Lars Bukdahl i sin anmeldelse af instruktørens Kæmpen, hvor han også anbefaler at se de tre kortfilm med ordene: ” Så knirkende ømt og mærkeligt det hele.”

Las Palmas blev et internationalt gennembrud for Nyholm, hvor hans etårige datter spiller en fordrukken turist, der hærger løs på en charterferie.

Traileren for filmen er set næsten tyve millioner gange på Youtube.

Ny film med Peter Belli
Senere i år kommer Johannes Nyholm med sin spillefilm nummer to, Koko-di Koko-da, som blandt andre har danske Peter Belli på rollelisten.

Filmen handler om et par i fyrrerne, der lider et stort tab og tager på campingtur i skoven for at genfinde hinanden. Pludselig dukker en varietékunstner og hans mærkværdige følge dog op og hiver parret ind i en malstrøm af psykologisk terror.

Der er dømt sort humor og stor smerte i den kommende film, som instruktøren viser et klip fra under arrangementet.

Kommentarer

Johannes Nyholm

Se hans tre prisvindende kortfilm 11. juni i Grand Teatret.

Ekkos chefredaktør er moderator ved arrangementet.

Instruktøren viser et klip fra sin kommende film, Koko-di Koko-da.

© Filmmagasinet Ekko