Nyhed
18. dec. 2009 | 20:20

Moder Jord til kamp: Syv klimafilm

Rådhuspladsen blænder og stråler i neongrønne farver, men også i biografsalens mørke har det grønne lyst op.
Af Anja Lindholm

Klimaet har brug for en hjælpende hånd. Dette er budskabet fra både verdens ledere og klimaaktivister en masse.

Vi får besked på at tage kortere bade, slukke lyset og spise mindre kød.

I filmens verden er klimaet dog ikke altid den svage part. På Ekkos redaktion har vi udvalgt en række produktioner, hvor Nature strikes back with a vengeance!         


2012 (Roland Emmerich, 2009)
Mayaernes kalender beretter om Jordens undergang i året 2012. I Roland Emmerichs katastrofefilm bliver profetien uhyggelig sand. Massive jordskælv truer, gigantiske tsunamier destruerer, og menneskeheden er fanget i brændpunktet. Skal vi gå i panik nu eller vente til nytårsaften 2011?    




The Day after Tomorrow (Roland Emmerich, 2004)
Global opvarmning og global nedkøling støder hårdt sammen, og en ny istid tager sin voldsomme begyndelse. Det kolde klima påvirker uundgåeligt ulvene i New Yorks Zoo, der genopdager deres oprindelige jagtinstinkter og bliver bare endnu en udfordring for en heroisk klimatolog, der må kæmpe for at finde sin søn i en verden af is.       




The Happening (M. Night Shyamalan, 2008)
Hos den surprise-ending -fetichistiske instruktør M. Night Shyamalan har naturen fået nok af menneskehedens misbrug og vælger at tage en makaber hævn. Planter og træer udskiller giftige luftbårne neurotoxiner, der i kontakt med menneskets centralnervesystem tvinger enhver til at begå selvmord. Moder Jord er ikke længere en forsvarsløs lille dame.




Hard Rain (Mikael Salomon, 1998)
Morgan Freeman og Christian Slater må kæmpe både mod hinanden og mod enorme vandmasser, da en lille by i Amerikas midtvest indtages af historiens største regnvejrsstorm. I sjask og plask udspilles scenarier af næsten bibelske proportioner, da det rusker både uden for og inden i mennesket.  




Waterworld (Kevin Reynolds, 1995)
Den globale opvarmning har smeltet indlandsisen, verdens overflade er kun vand, og land er blevet et mytisk fænomen. Se Kevin Costner glinsende våd og med svømmehud mellem tæerne.     




Wall-E (Andrew Stanton, 2008)
En lille skraldesamler-robot lever helt alene på en udtæret og misbrugt jord. Den storforbrugende og overspisende menneskehed er flyttet til et high-tech-rumskibslegeland, da miljøet på den blå planet nu er ubeboeligt. Men midt i al håbløsheden finder Wall-E en lille plante, der skal vise sig at være bærer af menneskehedens fremtid.  




An Inconvenient Truth (Davis Guggenheim, 2006)
Dokumentarfilmen, som kickstartede den globale klimadebat. Vores klode er i krise, og vi er de eneste, der kan forhindre klimakatastrofen, advarer Al Gore — alt imens han tegner og fortæller med pegepind og stok.

 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko