Nyhed
25. nov. 2018 | 16:00

Juryen hylder dansk stortalent

Foto | Daniel Hjorth
Michael Noer og Mia Lyhne (tv.) uddelte Shortlist Prisen til Kristian Håskjold (midt), som tog skuespiller Frederikke Dahl Hansen, tonemester Christian Munk Scheuer og producer Siri Bøge Dynesen fra vinderfilmen Forever Now med på scenen.

”Ingen har som dig fortjent Shortlist Prisen,” sagde Michael Noer og Mia Lyhne, da de på vegne af juryen overrakte hovedprisen til Kristian Håskjold. Læs motivationen her!

Af Juryen ved Ekko Shortlist Awards

Kortfilm er en svær kunstform. For følelser kræver tid, og tiden er så begrænset i en kortfilm. Man kan næsten ikke nå at fortælle historien.

Men Forever Now er et bevis på, at en kortfilm kan bevæge og fortrylle os lige så meget som en spillefilm eller en tv-serie.

På bare nitten minutter når vi at forelske os i Cecilie og William. Vi forstår, hvorfor de faldt for hinanden, og vi forstår, hvorfor det er forbi. Vi genkender os selv, når de danser, leger og taler i munden på hinanden – bogstaveligt talt.

Forever Now er en kortfilm, der ikke forsøger at fortælle en stor historie, men som bliver stor, fordi den slapper af og bare er en lille skive af livet. Men hvilken skive!

Vi ville ønske, at vi kunne blive i filmen for evigt. Den beskriver en følelse, som er umulig at forklare, men som alle kan forstå.

Kristian Håskjold, det er en særlig glæde at give dig Shortlist Prisen. Du har været med lige siden, vi startede Ekko Shortlist i 2013, og år for år har vi kunnet følge din fantastiske udvikling, når du har sendt en film ind til os.

For dig er kortfilmen ikke kun et springbræt til noget større. Den er et format i sin egen ret. Ingen har som dig fortjent Shortlist Prisen og de 25.000 kroner – kort og godt!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Afholdes 24. november i Bremen Teater.

Showet starter kl. 19 (dørene åbner kl. 18).

Aftenens vært er Anders Lund Madsen.

Sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko