Nyhed
21. juli 2020 | 14:46

Netflix dropper serie efter homoforbud

Foto | uoplyst
Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har de seneste år anlagt en stram linje mod kritikere af sin regering, og nu har Netflix mærket pres fra landets myndigheder.

Streamingtjenesten har fået et krav om at skrive en homoseksuel person ud af tyrkisk tv-serie, men vælger i stedet at trække stikket på serien.

Af Nicki Bruun

Netflix har gjort det til en del af sin forretningsmodel at producere film og serier rundt omkring i verden.

Streamingtjenesten står således bag den danskproducerede sci-fi-serie The Rain, der blænder op for tredje og sidste sæson i næste måned.

Men det er ikke uden problemer at skabe underholdning i vidt forskellige territorier, har Netflix måttet sande.

Ifølge branchemediet The Hollywood Reporter har streamingtjenesten set sig nødsaget til at droppe en planlagt serie i Tyrkiet. Her har myndighederne nægtet at give tilladelse til at optage – angiveligt med henvisning til, at der er en homoseksuel karakter i serien med den engelske titel If Only.

De tyrkiske myndigheder har krævet, at figuren bliver skrevet ud. Men frem for at lade sig censurere har Netflix valgt at droppe serien.

Pres fra regeringen
Tyrkiet er ellers et af de hurtigst voksende markeder for Netflix, skriver The Hollywood Reporter.

Streamingtjenesten er tidligere blevet anklaget for at have fjernet en homoseksuel figur fra den tyrkisk-producerede serie Love 101 efter kritik fra myndighederne. Men ifølge Netflix var det aldrig tanken, at der skulle være en homoseksuel karakter i den serie.

Og amerikanske serier som Orange Is the New Black og Hollywood, hvor homoseksualitet er et gennemgående tema, bliver vist ucensureret på Netflix i Tyrkiet.

Erdogans hårde kurs
Til gengæld blev den politiske serie Designated Survivor tidligere i år censureret på tyrkisk Netflix. Et afsnit af serien, hvor en fiktiv tyrkisk leder fremstilles som en skurk, blev fjernet fra streamingtjenesten efter pres fra regeringen under ledelse af præsident Recep Tayyip Erdogan.

Han har siden et fejlslaget militærkup i 2016 slået hårdt ned på kritikere og samtidig gjort livet sværere for både religiøse og seksuelle minoriteter i landet.

Hos Netflix er det stadig en prioritet at producere serier og film i Tyrkiet, lyder det i en udtalelse til The Hollywood Reporter.

”Netflix går fortsat meget op i de tyrkiske abonnenter og det kreative miljø i Tyrkiet. Vi har på nuværende tidspunkt gang i adskillige tyrkiske originalproduktioner – med flere på vej – og ser frem til at dele disse historier med vores abonnenter i hele verden.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko