Nyhed
28. juli 2020 | 19:25 - Opdateret 30. juli 2020 | 12:43

Netflix i front ved Emmy-nomineringer

Foto | HBO
Både helte og skurke er maskeret i HBO-serien Watchmen, hvor et alternativt USA kæmper med en racistisk terrororganisation.

Streaminggiganten lægger med 160 nomineringer afstand til konkurrenten HBO, som til gengæld står bag serien med flest nomineringer. Også en dansk dokumentar bliver hædret!

Af Nicki Bruun

Netflix har fået mange nye abonnenter i første halvdel af 2020, hvor coronakrisen har holdt biografer lukket og publikum hjemme foran tv- og computerskærmene.

Nu kan streamingtjenesten også fejre, at det er gået særdeles godt i forhold til Emmy-nomineringer.

Tirsdag eftermiddag dansk tid blev nomineringerne til tv-branchens største prisfest afsløret. Og her fik Netflix intet mindre end 160 af slagsen, mens HBO kom op på 107.

I kategorien for bedste dramaserie er streamingtjenesten repræsenteret med royale The Crown, sci-fi-ungdomsserien Stranger Things og det mørke drama Ozark.

De skal dyste mod blandt andre HBO’s kritikerroste familiedrama Succession, fremtidsdystopien The Handmaid’s Tale og den seneste sæson af Better Call Saul, som i hjemlandet vises på kanalen AMC, men i Danmark kan ses på Netflix.

I komediekategorien er Netflix nomineret med Dead to Me og The Kominsky Method. De får det dog formentlig særdeles svært i konkurrence med HBO’s fremragende Curb Your Enthusiasm og Insecure.

Stor mystik om show
I kategorien for bedste miniserie står Netflix stærkt med overgrebsdramaet Unbelieveable og den tysk-amerikanske Unorthodox, der handler om en jødisk piges flugt fra et ekstremt religiøst samfund.

Her er dog også en tæt dyst med ærkekonkurrenten HBO, der er nomineret for superhelteserien Watchmen, som har flest nomineringer af alle serier ved årets Emmy-uddeling.

Serien er i spil hele 26 gange i forskellige kategorier – for eksempel er Regina King og Jeremy Irons nomineret for henholdsvis bedste kvindelige og mandlige hovedrolle.

Og så er det værd at bemærke, at den dansk-syriske dokumentar The Cave – der gik herhjemme i biografen, men er blevet vist i USA på kanalen National Geographic – er blevet nomineret i fire kategorier!

Emmy-uddelingen finder sted den 20. september ved en prisfest, der kommer til at være virtuel. I et brev har værten Jimmy Kimmel og producerne skrevet til de nominerede, at de er i gang med at sammensætte et show, hvor folk bliver ringet op på skærme i deres hjem eller hvor de ønsker at medvirke fra.

Se alle nomineringerne her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko