Nyhed
14. apr. 2017 | 20:03

Nicolas Cages vildeste øjeblikke i virtual reality

Foto | Alan Markfield
”Åh nej, ikke bierne! Ikke bierne!” Der er mange scener at vælge imellem, hvis man skal finde Nicolas Cages mest vanvittige. En af de mest kendte stammer fra The Wicker Man (2006).

Virtuel oplevelse bringer tilskueren helt tæt på skuespilleren Nicolas Cages mest – eller mindst – mindeværdige filmøjeblikke.

Af Frida Marquard

Har du nogensinde tænkt, hvordan det må føles at være fanget inde i Nicolas Cages hoved?

Eller rettere: Hvordan du ville have det med at være tvangsindlagt til at overvære de vildeste scener fra den aparte skuespillers omfattende filmografi uden at kunne se væk?

Det er konceptet bag en ny virtual reality-simulator. Oplevelsen hedder The Cage Cage og kan ses online på thecagecage.com, som er skabt af skribenten Mike Lacher og programmøren Chris Baker.

”Dette er en VR-simulator af, hvordan det føles at være fanget i et bur og blive tvunget til at Nic Cage-film,” lyder skabernes lakoniske beskrivelse på deres hjemmeside.

Helt bogstaveligt er man som tilskuer spærret inde i et bur, og mellem tremmerne kan ses et endeløst loop af de skøreste scener fra Nicolas Cages lange filmkarriere. Deriblandt Face/Off, The Wicker Man og Vampire’s Kiss.

Kultdyrkelse
Nicolas Cage er i tidens løb blevet rost som skuespiller, men han er også kendt for sit vanvittige og særdeles underholdende overspil, hvor han råber, taler i rablende sætninger og skærer vilde grimasser.

Det gælder ikke mindst genindspilningen af The Wicker Man, hvor han får hovedet overhældt med bier. Han vrider sig på jorden, mens han råber: ”Åh nej, ikke bierne! Ikke bierne! De er i mine øjne! Mine øjne!”

Der er nærmest opstået en kultdyrkelse af Nicolas Cages mest overdrevne scener – som i podcasten How Did This Get Made? og blandt YouTube-filmanmeldere som Nostalgia Critic og FanboyFlicks.

Fået opkaldt egen festival
Nicolas Cage har endda fået opkaldt en festival efter sig. I januar i år blev den fjerde udgave af filmfestivalen C4GED 4-EVER afholdt i byen Austin i Texas, hvor deltagerne kastede sig ud i det halsbrækkende projekt at se ti timers Nicolas Cage-film.

Her viste Nicolas Cage en anden side af sin personlighed, nemlig at han er i besiddelse af en god portion selvironi.

For midt under festivalen dukkede han tilsyneladende uanmeldt op på festivalen, skriver musikbladet NME. Her gav han en venskabelig Q&A med det fremmødte publikum, der også kunne nyde skuespilleren levere en dramatisk oplæsning af Edgar Allan Poes gysernovelle Hjertet der sladrede.

Scene fra The Wicker Man

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko