Nyhed
05. juni 2013 | 11:00

Nikolaj Arcel filmatiserer tegneserien Fables

Foto | Vertigo
Det skal blive spændende at se, hvordan Nikolaj Arcel vil overføre Bill Willinghams tegneserie Fables med blandt andre Rødhætte til det store lærred.

Den danske succesinstruktør skal arbejde sammen med David Heyman, der har produceret Harry Potter-serien.

Af Claus Christensen

Mens mange danske instruktører forsøger at pendle imellem danske og amerikanske projekter, satser Nikolaj Arcel (En kongelig affære) benhårdt på en karriere i Hollywood.

Tidligere på året har den 40-årige instruktør offentliggjort to amerikanske projekter: en filmatisering af Don Winslows bestseller I hundens vold og genindspilningen af Hitchcock-klassikeren Rebecca, som skal produceres af Spielbergs Dreamworks.

Nu løfter branchebladet The Hollywood Reporter sløret for et tredje projekt. Nikolaj Arcel skal filmatisere Bill Willinghams tegneserie Fables, der er udkommet siden 2002 (men ikke på dansk).

Eventyrkarakterer i New York
Tegneserien handler om en række eventyrkarakterer – blandt andre Snehvide, Tornerose og Rødhætte – som af en mystisk kraft er blevet fortrængt fra deres egen verden.

De har bosat sig i New York, hvor de forsøger at tilpasse sig menneskenes verden, men det er ikke nemt, når man er et bizart eventyrvæsen.

Seriens fascinationskraft er moderniseringen af de kendte karakterer, og humoren trækker på fish-out-of-water-opskriften. Snehvide og hendes prins er således blevet skilt på grund af utroskab, og den store stygge ulv er gået hen og blevet lovlydig.

Lovende manustalent
Instruktøren David Semel (American Horror Story) og Jim Henson Company (Muppet Show) har ifølge The Hollywood Reporter tidligere forgæves arbejdet på at transformere Fables til film.

Produktionsmæssigt er Fables i de allerbedste hænder. Den skal nemlig produceres af selveste David Heyman og Heyday Films, der stod bag Harry Potter-serien.

Nikolaj Arcel vil kunne trække på sine erfaringer fra sin danske fantasy-film De fortabte sjæles ø (2007). Manuskriptet skrives af det lovende talent Jeremy Slater, der også arbejder på en ny udgave af Fantastic Four. Men mon ikke, at Arcel også vil trække på sin faste manuskriptmakker, Rasmus Heisterberg.

Trend i Hollywood
Fables er en del af den store trend i Hollywood for tiden, hvor man opdaterer eventyr og giver dem et mere realistisk udtryk.

Sidste år kom der to store film om Snehvide: Snow White and the Huntsman og Lille spejl på væggen der, mens foråret har budt på en action-udgave af Hans og Grete i Witch Hunters.

På tv kan vi følge eventyrvæsener i både Grimm og Once Upon a Time. Og det fortsætter. Til næste år spiller Angelina Jolie den onde heks fra Tornerose i Maleficent.

Nikolaj Arcel går i gang med optagelserne efter Rebecca sent næste år. Fables får premiere i 2015.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko