Nyhed
19. jan. 2021 | 10:12

Nikolaj Coster-Waldau laver Grønlands-film

Foto | Lilja Jonsdottir
Nikolaj Coster-Waldau og Joe Cole (Peaky Blinders) har hovedrollerne i et drama om den danske Alabama-ekspedition, der i 1909 beviste, at Grønland er én ø.

Den danske verdensstjerne spiller hovedrollen i Netflix-filmen Against the Ice og har samtidig været med til at skrive manuskriptet.

Af Claus Christensen

Nikolaj Coster-Waldau er kendt over hele verden for sin rolle som Jaime Lannister i Game of Thrones

De færreste kan huske, at han i tidernes morgen forsøgte sig som manuskriptforfatter i Simon Stahos Vildspor (1998). Filmen forvandler Island til et western-landskab, men den blev ingen succes, selv om både Coster-Waldau og Mads Mikkelsen var på rollelisten. 

23 år senere gør 50-årige Nikolaj Coster-Waldau et nyt forsøg som manuskriptforfatter. 

Han har sammen med Joe Derrick omformet Ejnar Mikkelsens roman Farlig tomandsfærd fra 1955 til en spillefilm, som Peter Flinth (Arn) skal instruere og Netflix distribuere. 

Kaptajnen og polarforskeren Ejnar Mikkelsen leder i 1909 en ekspedition, der skal imødegå USA’s krav på det nordøstlige Grønland. USA hævder, at Grønland er opdelt i to forskellige stykker land, men sammen med besætningsmedlemmet Iver Iversen drager Ejnar over isen og finder bevis for, at Grønland er én ø. 

Men da de efter en barsk rejse med sult og isbjørneangreb vender tilbage, opdager de, at deres skib er blevet ødelagt af isen. Nu må de kæmpe for at overleve. 

Nikolaj Coster-Waldau spiller selv hovedrollen som Ejnar Mikkelsen, mens Joe Cole (Skins og Peaky Blinders) har rollen som den uerfarne Iver Iversen.

Against the Ice har fra starten været et sandt passionsprojekt for mig. Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed,” siger Nikolaj Coster-Waldau i en pressemeddelelse.

Skuespilleren har selv en personlig relation til Grønland, idet hans kone, skuespilleren Nukâka Coster-Waldau, kommer fra Grønland. Han tilføjer om filmen:

”Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser. Samtidig er det en historie om at om leve under ekstremt pres og ekstreme omstændigheder – om en konstant kamp for overlevelse, at bekæmpe truslen i ekstrem kulde, mangel på mad, sultne isbjørne og ikke mindst den menneskelige hjernes skrøbelighed.” 

Against the Ice, der produceres af islandske Baltasar Kormákur og RVK Studios, ventes at få premiere på Netflix i 2021.

Kommentarer

Ekko #83 med Nikolaj Coster-Waldau

Nikolaj Coster-Waldau pryder forsiden af Ekko #83

Han fortæller om livet efter serien Game of Thrones. 

Og om rejsen fra provinsdreng til rigdom og stjernestatus.

© Filmmagasinet Ekko