Nyhed
22. sep. 2005 | 15:13

Nils Malmros laver ny stor ungdomsfilm

Af Mads R. Mariegaard

Instruktøren Nils Malmros indleder til november optagelserne til sin 10. spillefilm, som har fået titlen Kærestesorger

Det bliver en stort anlagt, selvstændig opfølger til Malmros' klassiker Kundskabens træ fra 1981. Filmen har et budget på 27 millioner og skal optages med unge, ukendte skuespillere over tre år, så deres fysiologiske udvikling vises.

Kærestesorger følger en gruppe unge gennem deres gymnasietid i begyndelsen af 60'erne på Viborg Katedralskole; Jonas og Agnete, som bliver kærester i begyndelsen af filmen, og deres venner, som på forskellig vis vikles ind i deres forhold. Temaerne er venskab, forelskelse, jalousi og svigt. 

"Filmen handler om gymnasieungdommen og det at blive voksen i et borgerligt miljø i starten af 1960'erne. Det er tiden, hvor man drømmer om at opleve de store følelser samtidig med, at man er bange for at binde sig," siger Malmros, som har skrevet filmens manuskript sammen med John Mogensen.

Kærestesorger ventes at få premiere den 31. august 2008. Den har blandt andre Finn Nørbygaard, Ida Dwinger og Niels Skousen i større roller. Optagelserne finder sted på locations i Viborg og i studier i Filmby Århus, som vi skrev i EKKO #26. I EKKO #29 kan du i øvrigt læse Nils Malmros' anmeldelse af Jørgens Leths erindringsfilm Aarhus.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko