Konflikt på Filmskolen
07. feb. 2019 | 15:46

Mette Bock: ”Nu skal vi åbne et nyt kapitel”

Foto | Bjarke Ørsted
Kulturminister Mette Bock giver parterne i konflikten om Den Danske Filmskole mere tid, så de kan genoptage dialogen og finde en fælles retning for skolen.

Kulturministeren tager initiativ til at oprette et studienævn på Filmskolen og udsætter lovforslag om omlægning af skolen til efteråret.

Af Claus Christensen

Kampen om Den Danske Filmskole kulminerede i tirsdags med en pressedækket happening, hvor eleverne symbolsk begravede skolen, som de mener, at rektoratet er ved at ødelægge.

Tidligere i dag udtalte elevrepræsentanten, at kulturminister Mette Bock (LA) efter et møde med eleverne har trukket forslaget om en bachelor/kandidat-uddannelse fra lovprogrammet i marts måned.

Det bekræfter kulturministeren nu over for Filmmagasinet Ekko. Hun understreger dog, at det ikke er taget af bordet, men blot udskudt til efteråret.

”Jeg havde i går et godt og konstruktivt møde med eleverne på Filmskolen, og tidligere på ugen drøftede jeg spørgsmålet om Filmskolens akkreditering med kulturordførerne fra de øvrige politiske partier,” skriver Mette Bock i en mail til Ekko og fortsætter:

”På den baggrund har jeg nu besluttet, at lovforslaget, der skal omlægge filmskolen til en kunstnerisk bachelor- og kandidatuddannelse, bliver udskudt til efteråret. Jeg har også besluttet at få lavet en analyse, før jeg lægger mig fast på spørgsmålet omkring dimensionering af instruktøruddannelserne. Skolen har efterlyst mere tid – det samme gælder dele af branchen. Det har jeg lyttet til.”

Løsningsorienteret
Rektor Vinca Wiedemanns plan er at ændre Filmskolen fra den nuværende fireårige kunstskole til en kunstnerisk bachelor/kandidat på to plus tre år. Hun vil også sammenlægge de tre instruktørlinjer og afskaffe faglederne for at styrke det faglige samarbejde på tværs af linjerne.

Et stort flertal af skolens elever er imod ændringerne, som de mener vil strømline deres uddannelse samt svække holdånden og den tætte lærerkontakt.

Da konflikten kulminerede, bad Vinca Wiedemann ikke bare om at få mere tid, men også om, at Filmskolen får et studienævn, hvor eleverne er repræsenteret. Det ønske bliver nu opfyldt af kulturministeren.

”I forlængelse af mødet i går på filmskolen, vil jeg nu også tage initiativ til at oprette et studienævn på skolen. Det er et ønske fra både ledelsen og de studerende. Og jeg synes, det er en god idé, som kan styrke dialogen og samarbejdet på skolen,” skriver Mette Bock og fortsætter:

”Det er vigtigt for mig at understrege, at vi stadig står med en bunden opgave, når det gælder akkreditering af filmskolen.”

”Og så er det vigtigt, at også de studerende går konstruktivt ind i processen og lægger stridighederne på hylden. Der er brug for, at alle parter bliver løsningsorienterede. Det var mit klare indtryk på mødet i går, at de studerende er klar til at åbne et nyt kapitel.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko