Nyhed
30. maj 2013 | 22:42

Ny filmfestival har sex og horror på plakaten

Foto | Glenn Roland
Den berygtede kultfilm Ilse – Hunulven fra SS, om den sadistiske nazist Ilse, vises i weekenden under filmfestivalen Faces in the Dark.

Københavns nye exploitation-festival Faces in the Dark løber af stablen i weekenden med bryster, tortur og sadisme til overflod.

Af Daniel Pilgaard

Er man ikke i humør til de mange Distortion-fester, der præger de Københavnske gader i weekenden, byder Husets Biograf på hygge af en ganske anden karakter. 

Fra fredag til søndag lægger biografen hus til otte obskure kultfilm, der udgør den nye exploitation-festival Faces in the Dark.

De fleste af filmene er fra 1970’erne, hvor exploitation-genren var på sit højeste med utallige skrabede, men også opfindsomme produktioner om alt fra kannibaler og nazister til bizar, blød torturporno. 

Ofte kan man kun se filmene på slidte vhs-bånd eller tvivlsomme dvd-kopier. Men på den nystiftede festival serveres de i 35mm-kopier, ligesom man kan købe obskure filmplakater og andre klenodier med hjem til samlingen. 

Berygtet voldtægtsnazist
I Ilse - Hunulven fra SS (1975) får man bare bryster, blod og tortur for alle pengene, når den sadistiske nazist Ilse tager arbejdshandskerne på. Om dagen udfører hun grusomme eksperimenter på kvinder i fangelejren, mens hun om aftenen slapper af med at voldtage mænd, der gerne kastreres og henrettes bagefter. 

I opfølgeren fra 1976, Ilse – Haremmets slavepisker, er handlingen flyttet til Mellemøsten, hvor hunulven nu gør sig i slavehandel.

Mekaniske dildoer, menneskegnavende rotter og afrevne kønsdele er blot nogle af de metoder, filmens mange ofre må stå igennem. Instruktør Don Edmonds takkede af efter denne toer, mens Dyanne Thorne fortsatte i rollen som den bestialske Ilse i endnu et par film. 

Pigeblod ad libitum
I Pieces (1982) er der konstant gang i motorsaven, når piger på stribe lemlæstes af en galning, der samler brikker til et puslespil af kropsdele. Filmen betragtes i dag som en af slasher-genrens helt store klassikere. 

Stiller det ikke sulten efter gore, sprøjter blodet løs i Invasion of the Blood Farmers (1972), hvor sindsforvirrede landmænd med høtyve slagter tilfældige mennesker og dræner dem for blod. Filmen blev til på et så lavt budget, at filmholdet angivelig blev betalt i øl. 

I den italienske Shock (1977) bliver en kvinde jagtet af sin afdøde mand, der har besat hendes søn. Unge piger er nok engang ofrene i When the Screaming Stops (1973), hvor et reptil-lignende monster flår de uskyldige tøsers hjerter ud.

I Robotrix (1991) fra Hong Kong får en videnskabsmand robotter til at voldtage og dræbe prostituerede. Og hvide gangstere står til røvfuld, når den sorte helt Dolemite folder sig ud i voldskomedien og blaxploitation-filmen The Human Tornado (1976). 

Det fulde program for Faces in the Dark kan ses her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko