Nyhed
11. apr. 2018 | 10:07

Ny tv-kanal får 50 millioner kroner

Foto | DR
Kulturminister Mette Bock var i weekenden på charmeoffensiv i DR2-programmet Quizzen med Signe Molde, hvor hun sammen med kanaldirektør for Radio24syv, Mikael Bertelsen, svarede på spørgsmål om ugen, der gik.

Regeringen vil skære to af DR’s tv-kanaler og til gengæld oprette en ny kanal, der får mindre støtte, men muligheden for at skaffe indtægter gennem reklamer.

Af Nicki Bruun

En tv-kanal, der skal indeholde kultur og folkeoplysning, men også vise reklamer og skaffe indtægter ad andre veje.

Det er regeringens ønske for den nye tv-kanal, der i sidste uge blev fremført som et af punkterne i medieudspillet. Men kanalen må nøjes med 50 millioner kroner om året i støtte fra staten.

Det afslørede kulturminister Mette Bock i går på et møde i Kulturministeriet, skriver Politiken.

Her kom det ifølge avisen også frem, at der skal spares 773 millioner kroner på DR frem til 2023, som er rammen for det kommende medieforlig. Regeringen vil som en del af besparelsen få DR til at skære to af deres tv-kanaler.

Nogle af de penge skal bruges på nye initiativer såsom tv-kanalen. Den samlede besparelse på medieområdet bliver dermed på omkring 400 millioner kroner ved forligets udgang.

Politikere mangler indsigt
Forslaget møder modstand både politisk og fra dele af branchen, der har svært ved at se, hvordan man driver en tv-kanal for en støtte på kun 50 millioner kroner om året.

”Det virker, som om politikerne har talt for lidt med dem, der ved, hvordan forretningerne hænger sammen, og hvad der skal til for at lave tv,” siger Maiken Wexø, tidligere chef i både TV 2 og Discovery Networks.

”Jeg har svært ved at se kommercielle tv-huse byde ind på den station.”

Andre steder er der dog mere optimistiske toner.

Keld Reinicke, som var en af hovedkræfterne bag TV 2 Zulus indtræden på tv-markedet, mener, at der sagtens kan produceres historieprogrammer, faktaprogrammer og talkshows for de penge, siger han til Politiken.

”Det er klart, at det ikke er en DR1, man får,” tilføjer han.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko