Nyhed
11. apr. 2024 | 10:27

Odense præsenterer ny spillefilmfestival

Foto | OFFSpring

Visionen med den kommende festival OFFSpring er at give filmskabere, der har taget springet fra det korte til det lange filmformat, muligheden for at vise deres spillefilm på en større platform.

Efter lukningen af Cph:Pix for to år siden får Danmark en ny spillefilmfestival, der vil fokusere på instruktører i starten af karrieren.

Af Rosemarie Kær Lundgaard

Odense har gennem de seneste år markeret sig som en større kulturby i Danmark, og nu kan de tilføje endnu en filmfestival til deres sortiment af kulturbegivenheder.

I foråret 2025 åbner Odense dørene for en ny spillefilmfestival, der har får navnet OFFSpring. 

Festivalen kommer i forlængelse af den odenseanske kortfilmfestival Odense International Film Festival eller bare OFF.

Festivalen, der har 50-års jubilæum næste år, viser danske og internationale kortfilm over de fem dage, som festivalen varer. Og den har især stået stærkt, efter at den for nogle år siden fik status af at være Oscar-kvalificerende.

Visionen med OFFSpring er at give filmskabere, der har taget springet fra det korte til det lange filmformat, muligheden for at vise deres spillefilm på en større platform. Således vil festivalen fokusere på enten debutfilm eller den anden spillefilm af de tidligere kortfilmskabere.

Økonomiudvalget i Odense har vedtaget at støtte OFFSpring med to millioner kroner årligt de kommende tre år. 

”Med OFFSpring får vi nu også en festival, hvor spillefilm bliver repræsenteret, foruden OFF, der i 50 år har promoveret kortfilmgenren,” siger rådmand Søren Windell i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er to forskellige genrer, selv om begge dele er film, så er spillefilmgenren mere kendt, og OFFSpring har potentiale til ad åre at vokse sig endnu større end OFF.”

Den første OFFSpring vil finde sted i april 2025, hvor festivalen vil forløbe henover syv-ti dage. Festivalen vil have visninger med både danske og internationale spillefilm samt diverse events og talks.

Ambitiøs og bredt favnende
Spillefilmfestivalen OFFSpring vil være den eneste af sin slags i Danmark, da Danmarks store spillefilmfestival, Cph:Pix, lukkede i 2022.

Den københavnske filmfestival annoncerede, at festivalen ikke ville vende tilbage, da det ikke havde været muligt at rejse den nødvendige finansiering. Man oplevede også for stor konkurrence fra internationale streamingtjenester.

Men Danmarks nye spillefilmfestival håber at kunne udfylde det tomrum, som Cph:Pix efterlod sig.

”Vores ambition er at skabe en ambitiøs og bredt favnende festival for spillefilm, som repræsenterer Filmøen Fyn såvel som filmnationen Danmark,” siger Birgitte Weinberger, der både er festivalleder for OFF og OFFSpring.

Men offentliggørelsen af festivalen betyder ikke, at OFFSpring nu kan læne sig tilbage og glæde sig april næste år. I pressemeddelelsen fortæller Birgitte Weinberger, at arbejdet for at skabe den bedst tænkelige debut for filmfestivalen endnu ikke er færdiggjort. 

”Nu skal vi i arbejdstøjet for at skaffe den sidste del af finansieringen, så vi kan nå at få et brag af en festival på vingerne til april 2025,” siger festivallederen.

Den øvrige finansiering skal hentes via fonde og puljer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko