Nyhed
11. mar. 2019 | 11:41

Opfølger til Get Out får forrygende anmeldelser

Foto | Claudette Barius
I det solbeskinnede Californien står familiemoren Adelaide Wilson (Lupita Nyong'o) pludselig over for en blodigt skræmmende modstander.

Jordan Peele er tilbage med gyseren Us, der bliver kaldt en blanding af Cronenberg og Hitchcock. Læs interview med instruktøren i nyt Ekko!

Af Nicki Bruun

Komikeren Jordan Peele fik i 2017 noget af et gennembrud med Oscar-vinderen Get Out. Nu er han tilbage med gyseren Us, der har fået forrygende anmeldelser efter verdenspremieren på festivalen SXSW i Texas i USA.

Filmen er i skrivende stund på ”100 procent frisk” hos Rotten Tomatoes, der samler anmeldelser. Det er ensbetydende med, at samtlige anmeldere er positive over for Us, som følger en afroamerikansk familie, der på en ferie møder deres skræmmende dobbeltgængere.

Det resulterer i en drabelig, men ofte også morsom kamp for livet.

”Vi er vores egen værste fjende,” siger Jordan Peele i det nye Ekko #81, hvor instruktøren deler sine tanker om filmen, der er en kommentar til det opdelte samfund i USA.

Filmskaberen er i 2019 også snart aktuel med en opdatering af den ikoniske serie The Twilight Zone. Den originale udgave skriver vi også om i det nye magasin, så du kan være klar til at nyde den kommende serie med de bedste forudsætninger.

Gys og grin
Vi skal heldigvis ikke vente længe, før Us går i danske biografer. Allerede 21. marts kan filmen opleves herhjemme, og ifølge de amerikanske anmeldere er der altså grund til at glæde sig.

IndieWires Eric Kohn kalder filmen en brillant home invasion-thriller fuld af popkulturelle referencer og filmiske jump scares fra øverste skuffe.

”Tænk Funny Games kombineret med Cronenberg’sk body horror og Hitchcock’sk suspense, og så har du et vist begreb om filmen,” skriver Eric Kohn.

Justin Chang, der anmelder for Los Angeles Times og sidste år var del af Ekkos Cannes-jury, er voldsomt begejstret for, at Jordan Peele ligesom i Get Out mikser gys og grin med stor effekt.

Us er en tour de force af komisk spænding og instinktiv frigørelse. Filmen bruger vores grin imod os og minder om, at man både kan grine, skrige og tænke i mødet med en film,” lyder det fra Justin Chang.

Trailer: Us

Kommentarer

Ekko #81

Trine Dyrholm pryder forsiden af det nye nummer.

Magasinet byder på et interview med Jordan Peele om Us.

Køb magasinet i kiosker eller bestil her.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko